Vaarika-mustsõstramoos

Vaarika-mustsõstrakeedis on mõnus pannkoogi- ja saiamoos.

Kogus
Valmistusviis
Keetmine/kuumutamine
Valmistusaeg
Käik
Dessert
Lisategevused

Koostisosad

500 g musti sõstraid

1 kg vaarikaid

0.5 dl vett

1 kg suhkrut

1 kaneelikoor

Valmistamine

Pane mustad sõstrad ja vesi potti, kuumuta nõrgal tulel kümmekond minutit, kuni sõstrad on katki keenud.

Lisa suhkur ja vaarikad ning keeda mõõdukalt tugeval tulel umbes 30 minutit, kuni moos pakseneb. Sega moosi pidevalt, et see põhja ei hakkaks.

Kui moos on parajalt paks (kui kasutad suhkrutermomeetrit, siis moos võiks olla u 104 C), siis koori pealt vaht ning jaota moos kuumadesse steriliseeritud purkidesse. Kaaneta kohe.

LISA KOMMENTAAR