1 kg pehmet karuliha
Marinaad:1 l vett
4 sl 30% äädikat
Teisel päeval:1 sl köömneid
1 sl kadakamarja
1 sl kuivatatud münti
Kolmandal päeval:600 g tükeldatud aedvilju - nt
3-4 porgandit
2 väiksemat kaalikat
100 g juursellerit
1 sibul
praadimiseks õli
soola ja musta pipart
paar kadakamarja ja vürtspipart
2 tl Worcesteri kastet
Puhasta karuliha kelmetest ning lõika ca 120-grammisteks tükkideks. Vala peale äädikalahus hoia 12-15 tundi külmas.
Teisel päeval puista lihale peenestatud münti, purustatud kadakamarju ning köömneid (vt fotot) ja hoia veel üks ööpäev marinaadis.
Kolmandal päeval koori ja tükelda köögiviljad ning prae kuumal pannil väheses õlis läbi. Tõsta ahjupotti.
Võta liha marinaadist välja (marinaad viska ära), kuivata lihatükid hoolikalt köögipaberiga. Puista peale soola-pipart ja prae samuti kuumal pannil läbi. Tõsta ahjupotti asetatud köögiviljadele.
Vala peale tume (ürdi)õlu, lisa kadakamarjad, tavalise ja vürtspipraterad. Hauta tasasel tulel 2 tundi, kuni liha on pehme. (Siinkohal võid liha serveerida, ent jõulised lihahautised on alati paremad, kui neil üleöö seista lasta ja järgmisel päeval uuesti kuumutada). Maitsesta hautis soola-pipra ja Worcesteri kastmega.
Serveeri keedetud kartulite, tavalise või karulauguga kartulipudruga.
Retsept on inspireeritud sellest Salme Masso retseptist.
Võtsin ette selle retsepti ja vedasin näpuga järge. Kuni lõpuni... Itaallased ütlevad sellise prae kohta - huvitav. Järgmine nädal proovin veinis hautada ja lisaks maitseained kah. Mis maitse annab kilole karupraele paar kadakamarja ja vürtspipratera?
Rein, teisel päeval maitsestad seda kilo karuliha ju supilusikatäie köömnete, kadakamarjadega ja kuivatatud mündiga, see annab täitsa maitset, usu mind :D Viimase päeva sool-pipar-vürts-kadakamari on rohkem viimistlemiseks.
Hautatud karuliha
Salme Masso vene köögi retsepti põhjal valminud karulihahautis tumeda ürdiõlle ja juurviljadega. Meil valmis roog kolm päeva :)