Aprikoosi-kohupiimavaht

Mõnus kreemjas magustoit, mis magustoidupokaalides serveerituna näeb väga elegantne välja. Sobib kenasti kevadpühadelauale.

Mõistliku hinnaga seemneid, pähkleid ja kuivatatud puuvilju leiate Germundi veebipoest. 

Kogus
kuuele
Valmistusviis
Segamine
Valmistusaeg
Käik
Dessert
Lisategevused

Koostisosad

200 g pehmeid ja heledaid kuivatatud aprikoose (nt Germund)

vett leotamiseks

2 dl 10% rõõska koort

200 g kreemjat kohupiima

2 sl suhkrut

0.5 tl vanilliekstrakti

1 sl sidrunimahla

Valmistamine

Pane aprikoosid väikesesse potti ja kalla peale kuum vesi. Keeda tasasel tulel 15 minutit, siis lase keeduvees jahtuda. Nõruta hoolega. 

Püreesta aprikoosid koos rõõsa koore ühtlaseks, maitsesta suhkru ja vanilliekstraktiga. Sega juurde kohupiim ja teravusta sidrunimahlaga. Hoia kuni serveerimiseni jahedas.

Kaunista sidrunmelissi- või mündioksaga.

LISA KOMMENTAAR