Aprikoosi-kohupiimavaht

Mõnus kreemjas magustoit, mis magustoidupokaalides serveerituna näeb väga elegantne välja. Sobib kenasti kevadpühadelauale, aga kasuta kindlasti heledaid kuivatatud aprikoose.

Kogus
kuuele
Valmistusviis
Segamine
Valmistusaeg
Käik
Dessert
Lisategevused

Koostisosad

200 g pehmeid ja heledaid kuivatatud aprikoose

vett leotamiseks

2 dl 10% rõõska koort

200 g kreemjat kohupiima

1-2 sl suhkrut soovi korral

0,5 tl vanilliekstrakti või 1 tl vanillisuhkrut

1 sl sidrunimahla

Valmistamine

Pane aprikoosid väikesesse potti ja kalla peale kuum vesi. Keeda tasasel tulel 15 minutit, siis lase keeduvees jahtuda. Nõruta hoolega. 

Püreesta aprikoosid koos rõõsa koore ühtlaseks, maitsesta suhkru ja vanilliekstraktiga. Sega juurde kohupiim ja teravusta sidrunimahlaga. Hoia kuni serveerimiseni jahedas.

Kaunista sidrunmelissi- või mündioksaga.

Pildi tegi Juta Kübarsepp.

LISA KOMMENTAAR

Pille
postitatud 16.03.2025 09:05

Minu pilt aastast 2017 :)

Pille
postitatud 15.04.2025 12:22

Hea ja lihtne - tegime prouadega Viimsi kokandusringis Hõbekulp :)