Põldoapasteet

Lihtne, maitsev, kodune ja vegetaarne alternatiiv tavalisele maksapasteedile. Pasteedi tegemisel on kasutatud kuivatatud põldube.

Kogus
Valmistusviis
Segamine
Valmistusaeg
Käik
Eelroog/kerge eine
Lisategevused

Koostisosad

400 g keedetud põldube

2 sl kontsentreeritud tomatipastat

3 küüslauguküünt

3 sl rapsi- või oliiviõli

sidrunimahla

1 tl kuivatatud basiilikut või tüümiani

soola ja musta pipart

Valmistamine

Prae küüslauk väheses õlis pannil kergelt läbi. Purusta kõik ained saumikseriga või aja läbi hakkmasina, maitsesta.

Määri röstitud saiale või leivale. Pasteet säilib kenasti külmkapis, aga kata see kuivamise vältimiseks toidukilega.

Nami-Nami retsept ilmus ajakirja Kodu&Aed 2015. a. jaanuarinumbris. Ilusa pildi tegi Juta Kübarsepp

LISA KOMMENTAAR

zoozi
postitatud 23.03.2009 09:26

Mulle meeldib.

kardemon
postitatud 24.03.2009 22:56

sidruni lisamisega tuleb ettevaatlik olla. mina vähemalt liialdasin ja ilmselt seetõttu see määre ei maitsenud väga.

Rallikas
postitatud 25.03.2009 18:38

suurepärane

Kätrin
postitatud 09.04.2009 23:24

Tegin ka homsetele külalistele. Maitsesin ka natukene, nii maitsev on. ootan juba homset, kui saiale saaks määrida :) Väga väga väga hea määre! Aitäh Pille!

Eiliki
postitatud 22.04.2009 18:41

Veel eile tegin sellega endale hommikuks, lõunaks ja õhtuks ühe võileiva :) Kahju, et otsa sai..

Signe
postitatud 18.09.2017 08:15

Sain just valmis oma elu esimese taimse pasteedi! Lisasin keedetud porgandit samuti juurde. Ja tuli sedavõrd maitsev, et esimese hurraaga lubaks kohe taimetoidu-usku pöörata :D Aitäh retsepti eest! Läheb kindlasti kordamisele.