400 g keedetud põldube
2 sl kontsentreeritud tomatipastat
3 sl rapsi- või oliiviõli
1 tl kuivatatud basiilikut või tüümiani
soola ja musta pipart
Prae küüslauk väheses õlis pannil kergelt läbi. Purusta kõik ained saumikseriga või aja läbi hakkmasina, maitsesta.
Määri röstitud saiale või leivale. Pasteet säilib kenasti külmkapis, aga kata see kuivamise vältimiseks toidukilega.
Nami-Nami retsept ilmus ajakirja Kodu&Aed 2015. a. jaanuarinumbris. Ilusa pildi tegi Juta Kübarsepp.
Mulle meeldib.
sidruni lisamisega tuleb ettevaatlik olla. mina vähemalt liialdasin ja ilmselt seetõttu see määre ei maitsenud väga.
suurepärane
Tegin ka homsetele külalistele. Maitsesin ka natukene, nii maitsev on. ootan juba homset, kui saiale saaks määrida :) Väga väga väga hea määre! Aitäh Pille!
Veel eile tegin sellega endale hommikuks, lõunaks ja õhtuks ühe võileiva :) Kahju, et otsa sai..
Sain just valmis oma elu esimese taimse pasteedi! Lisasin keedetud porgandit samuti juurde. Ja tuli sedavõrd maitsev, et esimese hurraaga lubaks kohe taimetoidu-usku pöörata :D Aitäh retsepti eest! Läheb kindlasti kordamisele.
Põldoapasteet
Lihtne, maitsev, kodune ja vegetaarne alternatiiv tavalisele maksapasteedile. Pasteedi tegemisel on kasutatud kuivatatud põldube.