Lomo a la Madrilena e. sealiha Madriidi moodi

Seafilee on selles lihtsas retseptis marineeritud suitsutatud paprika ja ürtide segus, siis grillitud. Serveeri aurutatud rohelise köögivilja (nt rohelised oad) ja keedetud kartulitega.

Kogus
neljale
Valmistusviis
Praadimine
Valmistusaeg
Käik
Põhiroog
Lisategevused

Koostisosad

500 g sea sisefileed

Marinaad:

3 küüslauguküünt

1 tl kuivatatud punet

1 tl mahedat suitsupaprikat (pimentón dulce)

1 tl hakitud värsket tüümiani e. aed-liivateed (ainult lehti)

2 sl oliiviõli

soola ja musta pipart

Valmistamine

Sega purustatud küüslauk, suitsutatud paprikapulber, pune, tüümianilehed ja oliiviõli väikeses kausis omavahel. Maitsesta soola-pipraga. 

Pane seafilee madalasse vormi ning hõõru marinaadiga sisse. Kata toidukilega ning lase üleöö külmkapis maitsestuda. Keera seafileed marinaadis ringi aeg-ajalt.

Võta sealiha külmkapist välja ja lase toatemperatuurini soojeneda. Lõika filee 1,5 cm paksusteks viiludeks. 

Kuumuta grillpann hästi tuliseks. Pane sealihaviilud paarikaupa pannile ja küpseta 2-3 minutit mõlemalt poolt, kuni liha on seest küps (väldi üleküpsetamist!).

Serveeri kuumalt.

Retsept on Serqio Vasquezi raamatust "Fresh Spanish" (Madrid-style pork, lomo a la Madrilena).

LISA KOMMENTAAR

Zoozi
postitatud 21.06.2009 13:56

Mulle maitses see liha, mis oli õrnalt suitsuse mekiga.

Pille
postitatud 24.05.2016 22:16

Zoozi tehtud foto:

Tiina
postitatud 28.10.2013 21:41

Praadisin pannil või sees. Väga maitsev, kergelt vürtsine ja pehme.