250 g Puy või beluuga läätsesid
vett keetmiseks
3 sl oliiviõli
1 sidruni mahl
1 purustatud küüslauguküüs
200 g murendatud fetajuustu
200 g poolitatud ploom- või kirsstomateid
1 poolitatud ja viilutatud punane sibul
suur peotäis hakitud värsket koriandrit
soola ja musta pipart
Keeda läätsi tasasel tulel 20 minutit, kuni läätsed on pehmed. Nõruta.
Sega salatikausis oliiviõli, sidrunimahl ja riivitud küüslauk, maitsesta soola-pipraga. Lisa kurnatud, aga veel soojad läätsed ja sega hoolega läbi. Lase jahtuda.
Lõika tomatid pooleks või neljaks, haki koriander, poolita ja viiluta sibul. Sega salati hulka ja serveeri.
Retsept on adapteeritud briti ajakirjast Olive (March 2005, Feta, lentil and coriander salad). Pildi tegi Juta Kübarsepp.
Olen teinud tavaliste roheliste ja ka punaste läätsedega. Väga mõnus salat!
Tegin roheliste läätsede ja peterselliga. Natuke küüslaugune ja sibulane, aga muidu väga tervislik ja hea!
See on suurepärane retsept, et värskendada oma sõprust läätsedega ning saada tuttavaks koriandriga, mis selles salatis ei maitsegi nii lutika moodi :)
Feta-läätsesalat koriandriga sai tehtud beluuga läätsedega. Varem olen alati kasutanud puy omi. Ei tea, kas tulenevalt sellest, aga mulle tundus, et seekord ei olnud läätsed nii maitsekad. Lisaks sai salat ka natuke liiga happeline. Ilmselt sai sidrunit palju.
Ma unustasin koriandri osta, aga isegi ilma selleta oli salat maitsev :)
Mõnus salat - läheb tulevikus kordamisele.
Feta-läätsesalat
Selle värviküllase salati tegemiseks on vaja kas musti beluga või tumerohelisi Puy läätsi.