2 peotäit kollaseid aedube
400 g kukeseeni
soola ja musta pipart
100 g suitsujuustu
1 dl 35% rõõska koort
Näpi ubadelt varreotsaga tipp ära, teine võib jääda. Pane keeva soolaga maitsestatud vette ja keeda, kuni oad on parasjagu pehmed. Kurna ja pane kõrvale.
Puhasta kukeseened hoolega, suuremad seened tükelda. Kuumuta pannil või, lisa kukeseened ja prae seened kuldseks.
Lisa nõrutatud oad, suitsujuustukuubikud ja rõõsk koor, maitsesta soola, pipra, basiiliku ja tüümianiga. Kuumuta ja sega, kuni suitsujuust sulama hakkab.
Serveeri kohe.
Retsept on mugandatud MARU kokaraamatust "Maru maitsev maailm: aasta helelillas köögis". Sõnastust kõvasti kohandatud, Maru kirjastiili jaoks vaata ikka originaalallikat. Pildi tegi Juta Kübarsepp.
Lihtne ,kuid väga maitsev.Ka abikaasale meeldis.
Väga hea!!!!!
Tegin seda oa-seenerooga. Kuna mul olid juba valmis praetud seened (mitte kukekad), siis selle etapi sain vahele jätta, rõõsa koore asemel kasutasin hapukoort ja kogused olid ka üsna suvalised. Välimuselt tuli täiesti mitte-apetiitne roog - selline hall ja veniv (juustu tõttu), aga maitse oli mõnus. Suitsujuustu armastajatele eriti.
Kollased aedoad kukeseente ja suitsujuustuga
Hilissuvine lihtne roog.