2 sl päevalilleõli
300 g ribadeks lõigatud veiseliha
väike spargelkapsapea
1 suur sibul
2-3 sl Thai-Choice austrikastet
vett
Serveerimiseks:keedetud riisi või Thai-Choice nuudleid
Lõika spargelkapsas õisikuteks (varreosa võid üsna pikaks jätta). Koori sibul ja küüslauk. Lõika sibul pikuti pooleks ja seejärel õhukesteks viiludeks, küüslauk lõika viiludeks.
Kuumuta vokkpann hästi tuliseks, lisa õli ja siis peenikesed veiseliharibad. Prae pidevalt segades 2-3 minutit, siis tõsta eraldi taldrikule.
Lisa pannile spargelkapsaõisikud ja veidi vett ning kuumuta, kuni kapsaõisikud on erkrohelised. Lisa nüüd pannile õhukeselt viilutatud sibul ja prae minuti aega. Siis lisa õhukeselt viilutatud küüslauk ja prae veel minut aega.
Lisa austrikaste ja pool klaasi vett. Kuumuta keemiseni ja keeda, kuni kaste on kokku keenud (= redutseerunud).
Lisa pannile praetud veiselihalõigud (koos taldrikule kogunenud lihamahlaga). Kuumuta kiiresti läbi ja serveeri kohe.
Ei olnud päris minu maitse. Oleks kõrvale tahtnud nuudleid või riis.
Liisi, aga eks need vokiroad ongi mõeldud riisi või nuudlitega söömiseks, nii et neid võis vabalt kõrvale pakkuda ;)
Panin austrikastet ja vett veidi rohkem ja segasin munanuudlid ka pannil kõigega kokku. Väga lihtne ja maitsev, läheb kindlasti kordamisele. Järgmine kord lisan hulka kindlasti šampinjonid, mis ma see kord külmkappi unustasin :)
Vokiroog veiselihast
Selle roa valmistamisel võib kasutada kauplustes müüdavaid veiselihastrooganovi jaoks mõeldud liharibasid.