100 g magedat võid
tükk muskaatõit ehk maasist või veidi riivitud muskaatpähklit
0,5 sidruni riivitud koor
400 g keedetud ja kooritud krevette (soovitavalt Atlandi krevette)
soola ja musta pipart
tubli näpuotsatäis või kaks Cayenne'i pipart
Soovi korral:siledalehist peterselli
tillukesi kappareid
Sulata keskmise suurusega potis või, lisa muskaatõis ja/või veidi riivitud muskaatpähklit, sidrunikoor, soovi korral ka loorberileht. Maitsesta soola-pipraga, lisa keedetud ja kooritud krevetid ning kuumuta tasasel tulel 3-4 minutit.
Eemalda muskaatõietükk segu seest ning jaota krevetid koos või ja maitseainetega nelja keraamilise portsjonvormi (nn 'ramekin') vahel. Jahuta. Pane vähemalt 30 minutiks külmkappi hanguma. Hoia serveerimiseni jahedas.
Enne serveerimist puista igale portsjonile peale veidi Cayenne'i pipart. Serveeri toasoojalt koos võitatud röstsaia, sidruniviiludega ja krõbeda rohelise salatiga.
Maitsev amps, kuigi järgmine kord panen rohkem cayenne'i pipart. Krevetimaitseline või oli väga mõnus ja üldse mitte liiast. Kuna toidu algne mõte oli krevettide säilitamine võikihi all, siis on võikogus täitsa ok, kuigi kohe söömiseks võib seda ka vähem olla. Ma tegin suurte tiigerkrevettidega, aga on tunne, et selles toidus on väiksed krevetid isegi paremad, seda just röstsaia peale panemise jaoks. Parem on teha laias madalas potis, sest siis ei ole vaja krevette nii palju segada, et nad ikka kõik kenasti võiseks saaksid.
Krevetid võis (Potted shrimp)
Rillette-põhimõttel valmistatud krevetiroog, mis sobib hästi võitatud röstsaiale määrimiseks. Kõrvale paku rohelist salatit ja sidrunisektoreid.
NB! Eriti hea tulemuse saab, kui või esmalt selitad ja alles siis maitsestad ja krevettidega segad.