Registreeri kasutajaks
Otsing

Tagasi...

Ahjupraad karbonaadist

Üsna traditsiooniline ja kergelt sinepine ahjupraad sealihast. Kahekilosest karbonaadist piisab 10-12 sööjale. Külmad praelõigud sobivad hästi võileiva peale ja salati sisse, nii et ka väiksemale seltskonnale võib selle sama retsepti järgi jõuluprae teha, siis jätkub seda lihtsalt kauemaks.

kaheteistkümnele

Haki küüslauk ja rosmariinilehekesed peeneks, sega mee ja sinepiga ühtlaseks. Maitsesta sealiha soolaga, siis hõõru mee-sinepimarinaad hoolega liha sisse*. Aseta liha ahjupannile, kata fooliumiga ja pane üheks-kaheks ööpäevaks jahedasse maitsestuma.

Tõsta liha tund aega enne küpsetamist toasooja. Kui Sul on lihatermomeeter, siis torka see läbi fooliumi liha kõige paksema osa keskele.

Küpseta 160-kraadises ahjus umbes 2,5 tundi, kuni lihatermomeeter näitab liha sisetemperatuuriks 82-85 kraadi. (Kui soovid liha kõrvale praeleent serveerida, siis vala umbes poole küpsetamise ajal ahjupannile ka 2-3 dl kuuma vett).

Eemalda foolium, maitsesta liha pealt veel kord kergelt soolaga ning küpseta liha 200-220 kraadises ahjus umbes 10-15 minutit, kuni liha pealt veidi pruunistub.

Tõsta praad ahjust välja, kata taas fooliumiga ja lase enne viiludeks lõikamist ja serveerimist 20-30 minutit fooliumi all “puhata”. Seejärel lõika liha üsna õhukesteks viiludeks.

* Ühes mu lemmikrestoranis Edinburghis serveeriti imehead lambaliha. Peakokk väitis mulle korduvalt, et tema liha saladuseks on korralik massaaž lihtsate maitseainetega :)

 

RETSEPTI TOETAB: OMA PÕRSAS!

Oma Põrsa kaubamärk pakub värkset ja kvaliteetset eestimaist marmortüüpi sealiha otse oma farmist Lääne-Virumaalt Vajangult. Farmis kasvavad sead, kelle emaliinid pärinevad Eesti tõugudest Yorkšir (Eesti suur valge) ja Landrass (Eesti maatõug), isaliin on Kanada Djurok. Tõugude ristamisel on saadud kõrgekvaliteedilne marmortüüpi sealiha, mis omadustelt on mahlane, hõrk, vähese pekiga. Oma Põrsas pakub jahutatud sea- ja põrsaliha, mida on võimalik tellida koju nende veebilehelt (www.omaporsas.com) või osta Oma Põrsa müügipunktidest Tallinnas Mustamäe ja Nõmme turul.

© NAMI-NAMI RETSEPTIKOGU
Põhiroog
Küpsetamine
Jõulud ja aastavahetus
  • Gluteenivaba
  • LCHF e süsivesikutevaene
  • Liharoad
  • Paleo
  • Sealiharoad
  • Eesti


Kommentaarid:

(22.05.2009 20:37:03)
Meil oli täna seapraad hapukapsaga ja värske kartul. Seakarbonaad oli 48 tundi selles marinaadis. Maitses väga hea!!!

Kirsike
(19.03.2012 10:20:22)
Julgen seda kõigile soovitada. Liha sai väga maitsev ja 2,2 kg karbonaaditükk kadus laualt kiiremini kui ma arvata oskasin.
Ilsu
(1.01.2010 18:14:00)
Maitses tõeliselt hästi. Kõrvale sõime keedetud kartuleid ja koduseid hoidiseid.
Tullia
(19.04.2010 8:46:21)
Panin natuke rohkem küüslauku, väga maitsev
hexy
(24.12.2010 21:33:12)
Väga maitsev liha sai, lapsed ka sõid.
zoozi
(25.12.2011 1:06:16)
See praad oli täna meie jõululaual ja sai palju kiidusõnu.
Meeldivalt tasakaalus maitsetega liha, mis maitses hästi nii suurtele kui väikestele külalistele.
Masseerisin lihatükki usinalt, nagu retseptis öeldud.
Marinaadis oli liha 24 tundi.
Ma ei tea, oli see nüüd õnnestunud massaaži või õnnestunud lihavaliku tagajärg, aga nii mahlast ja nii meeldiva maitsega praadi pole pikka aega saanud. ;)
Dee
(24.12.2012 10:28:24)
Tegime seda praadi jõulueelseks õhtusöögiks...väga hea oli
Liis
(22.12.2013 15:46:32)
15809
Pille
(27.12.2013 15:55:06)
Liha tuli väga maitsev! Kõigile meeldis.
Triin28

Kommenteeri