Küpsetatud kõrvits aafrikapäraselt

See lihtne köögiviljaroog maitseb nii kuumalt kui külmalt.

Kogus
Valmistusviis
Hautamine
Valmistusaeg
20 minutit
Käik
Põhiroog
Lisategevused

Koostisosad

1 suur sibul viiludena

3 sl õli

500 g kõrvitsat (kaalu enne koorimist)

1 tl suhkrut

1 tl jahvatatud kaneeli

3 sl rosinaid

50 g kergelt röstitud piiniaseemneid

soola ja musta pipart

Valmistamine

Koori kõrvits ja lõika 2 cm kuubikuteks.

Prae sibulaviilud kuumas õlis kuldseks. Lisa kõrvitsakuubikud ja küpseta neid madalal kuumusel 5-8 minutit. Maitsesta soola, pipra, suhkru ja kaneeliga.

Puista peale rosinad, sega korralikult läbi. Hauta kaane all aeg-ajalt segades 15 minutit või kuni kõrvits on pehme.

Serveerimiseks puista üle röstitud piiniaseemnetega.

Briti autori Claudia Rodeni retsept ilmus ajakirjas BBC Good Food. Pildi tegi ZOOZI.

LISA KOMMENTAAR

Zoozi
postitatud 14.09.2009 22:24

Täitsa maitsev oli.

Aire1
postitatud 12.11.2014 11:42

Täitsa maitsev, sõin eile koos pannkoogiga. Ka külmalt on maitsev.