Leivasupp rabarbriga

Leiva-rabarbrisuppi võib serveerida nii soojalt kui külmalt. Kaunistuseks sobib hästi hapukooresilm, aga ilma sobib dessert ka veganitele.

Kogus
kuuele kuni kaheksale
Valmistusviis
Keetmine/kuumutamine
Valmistusaeg
Käik
Dessert
Lisategevused

Koostisosad

400 g rabarbrit

200 g tahket leiba

1 l vett

100 g suhkrut

tükike kaneelikoort

vanilliekstrakti

Serveerimiseks:

4-6 sl Saare Smetana hapukoort soovi korral

Valmistamine

Leota leib külmas vees pehmeks, pane sama veega keema.

Lõika rabarber väikesteks tükkideks. Lisa rabarber, suhkur ja kaneelikoor potti. Keeda tasasel tulel 15-20 minutit, kuni leib on pehme. Maitsesta vanilliekstraktiga.

Loe veel:

Retsept ilmus ka ajakirjas Kodu&Aed, pildi tegi Juta Kübarsepp.

LISA KOMMENTAAR

Zoozi
postitatud 30.05.2009 17:06

Minu jaoks jäi leivamaitset väheks (kasutasin Hiiu Pagari musta Hiiumaa leiba), muidu aga oli hea.

Marja
postitatud 08.06.2011 12:11

Olen seda teinud! Väga hea, eriti selliste kuumade päevadega külmkapist võetuna ;)

Hexy
postitatud 01.06.2013 15:36

Mulle maitseb traditsiooniline leivasupp rohkem

Pille
postitatud 23.05.2024 16:49

Ma olen 2012. aastal sellise pildi teinud :)