Haki külmsuitsulõhe või -forell peeneks, haki sibul ja till. Sega kausis hakitud suitsukala, sibul ja till, sega juurde hapukoor ning maitsesta riivitud sidrunikoore ja pipraga.
Rulli pärmi-lehttainas* piklikuks ristkülikuks, umbes 5 mm paksusega. Lõika tainast piklikud kolmnurgad.
Tõsta iga tainakolmnurga laiemasse otsa supilusikatäis suitsukalatäidist. Keera sarvesai kokku (peale esimest pööret suru servad sõrmedega ümber täidise kokku - siis püsib täidis küpsemise ajal kenasti piruka sees; vt viimast fotot).
Tõsta küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile.
Pintselda pirukad pealt munaga, puista üle seesamiseemnete, mooniseemnete või mustköömnetega.
Küpseta 225kraadises ahjus 10-12 minutit, kuni pirukad on pealt kuldsed.
Sarvesaiad suitsulõhetäidisega
Nende pärmi-lehttainast sarvesaiade täidises võib kasutada nii külmsuitsulõhet kui ka -forelli.