Sarvesaiad suitsulõhetäidisega

Nende pärmi-lehttainast sarvesaiade täidises võib kasutada nii külmsuitsulõhet kui ka -forelli.

Kogus
12 tk
Valmistusviis
Küpsetamine
Valmistusaeg
30 minutit
Käik
Eelroog/kerge eine
Lisategevused

Koostisosad

600 g pärmi- lehttainast

Suitsukalatäidis:

100 g külmsuitsulõhet või -forelli

1 tk väikest sibulat

4 sl hakitud värsket tilli

4-5 sl hapukoort

sidrunit - veidi riivitud koort

purustatud musta pipart

Määrimiseks:

lahtiklopitud muna

seesamiseemneid või mustköömneid või mooniseemneid

Valmistamine

Haki külmsuitsulõhe või -forell peeneks, haki sibul ja till. Sega kausis hakitud suitsukala, sibul ja till, sega juurde hapukoor ning maitsesta riivitud sidrunikoore ja pipraga.
Rulli pärmi-lehttainas* piklikuks ristkülikuks, umbes 5 mm paksusega. Lõika tainast piklikud kolmnurgad.
Tõsta iga tainakolmnurga laiemasse otsa supilusikatäis suitsukalatäidist. Keera sarvesai kokku (peale esimest pööret suru servad sõrmedega ümber täidise kokku - siis püsib täidis küpsemise ajal kenasti piruka sees; vt viimast fotot).
Tõsta küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile.
Pintselda pirukad pealt munaga, puista üle seesamiseemnete, mooniseemnete või mustköömnetega.
Küpseta 225kraadises ahjus 10-12 minutit, kuni pirukad on pealt kuldsed.

* Mina kasutasin Pihlaka pärmi-lehttainast.

LISA KOMMENTAAR

Anna
postitatud 13.05.2013 16:33

Väga maistvad!