Suvikõrvitsasupp mündiga

Suvikõrvitsasupp sobib hästi kergeks lõunaeineks koos krõbeda nisuleivaga.

Kogus
kuuele
Valmistusviis
Keetmine/kuumutamine
Valmistusaeg
20 minutit
Käik
Eelroog/kerge eine
Lisategevused

Koostisosad

50 g võid

4 hakitud talisibulat

2 suuremat kartulit väikeste kuubikutena

1 kg viilutatud suvikõrvitsat

1.7 l köögiviljapuljongit

väike kimp hakitud värsket münti

sool ja musta pipart

3 sl crème fraîche'i

Valmistamine

Kuumuta või potis, kuni see kergelt vahutab.

Lisa hakitud talisibul ja kartul ning kuumuta 4-5 minutit, kuni kartul pehmeneb.

Lisa suvikõrvitsaviilud ning kuumuta segades 2-3 minutit.

Lisa puljong, kuumuta keemiseni. Siis alanda kuumust ning keeda tasasel tulel 8 minutit.

Sega juurde hakitud münt ning kuumuta veel 2 minutit.

Püreesta supp, maitsesta. Lisa hapukoor või creme fraiche ning kuumuta uuesti läbi.

Retsept on briti ajakirjast BBC Good Food (October 1998, Courgette and mint soup). Pildi tegi ÜLLEKAS.

LISA KOMMENTAAR

Üllekas
postitatud 01.02.2013 10:42

Suvikõrvitsasupp mündiga sai tehtud tüümianiga, sest münti parasjagu kodus polnud. Supp sai natuke liiga vesine. Ilmselt oleksid kartulid pidanud olema suuremad.