Crème pâtissière on klassikaline kondiitrikreem, mis valmistatakse piimast ja munakollastest. Kasutatakse erinevate pagaritoodete täitmisel (nt ekleerid, erinevat tartaletid). Traditsiooniline crème pâtissière maitsestatakse vanilliga.
Klopi vispliga paksupõhjalises potis piim, maisijahu ja 30 g suhkrust segi. Lõika vanillikaun pikuti pooleks, kaabi seemned terava noaotsaga välja ja lisa potti (nii seemned kui kaun). Kuumuta pidevalt vispeldades keemiseni.
Klopi teises kausis munakollased ülejäänud suhkruga vispli abil heledaks. Nirista peene joana juurde kuum piimasegu, segu pidevalt vispeldades.
Kalla segu tagasi potti ning kuumuta napilt keemiseni, pidevalt segades. Tõsta pott kohe tulelt ja tõsta jääkuubikute ja veega täidetud madalasse kaussi.
Kui segu on veidi jahtunud (60 C), siis klopi juurde väikesteks kuubikuteks lõigatud või. Klopi, kuni või on sulanud ja kreem läikiv ja sile.
Retsept on raamatust The Cook's Book (peatüki autor Pierre Hermé). Retseptis on antud väga täpsed kogused, aga koduköögis võite neid ehk natuke kohandada :)
Crème Pâtissière
Crème pâtissière on klassikaline kondiitrikreem, mis valmistatakse piimast ja munakollastest. Kasutatakse erinevate pagaritoodete täitmisel (nt ekleerid, erinevat tartaletid). Traditsiooniline crème pâtissière maitsestatakse vanilliga.