Kuldsed ja juustused rooskapsad

Kõige maitsvam jääb roog siis, kui kasutada võimalikult väikeseid ja tihedaid rooskapsaid - need küpsevad paremini läbi. Juustuks sobib nii soolane Parmesan kui ka (suitsutatud) Gouda - esimest soovitab autor soojema, viimast külmema ilma puhul.

Kogus
neljale
Valmistusviis
Praadimine
Valmistusaeg
Käik
Eelroog/kerge eine
Lisategevused

Koostisosad

24 väikest rooskapsast

1 sl oliiviõli + veel veidi

soola ja musta pipart

1 dl riivitud juustu -

näiteks Gouda't või parmesani

Valmistamine

Lõika rooskapsastel varrepoolne ots ära, samuti eemalda inetud välimised lehed. Lõika pikuti pooleks ja määri lõikepind kergelt oliiviõliga.

Kuumuta supilusikatäis oliiviõli suurel praepannil mõõdukal tulel. Aseta poolitatud rooskapsad pannile, lõikepind allpool. Puista peale veidi soola, kata pann kaanega ning prae tasasel tulel umbes 5 minutit, kuni rooskapsad on alt hästi kergelt pruunikad. (Proovi ühte rooskapsast, kontrollimaks, et see on läbinisti küps. Kui mitte, siis kuumuta veel paar minutit kaane all).

Kui rooskapsad on küpsed, siis eemalda pannilt kaas, tõsta kuumust ning prae, kuni lõikepind on kuldpruun ja karamellistunud. Keera aeg-ajalt ringi, et rooskapsad ka teiselt poolt veidi värvi saaks.

Maitsesta soola ja pipraga, puista peale riivitud juustu.
Serveeri kohe.

Loe veel:


Retsept on Heidi Swansoni raamatust "Super Natural Cooking". Pildi tegi ÜLLEKAS.

LISA KOMMENTAAR

Üllekas
postitatud 01.11.2012 08:50

Kuldsed ja juustused rooskapsad maitsesid head:)