RopaVieja - mehhiko veiselihahautis

Inglise keeles kutsutakse seda "shredded beef stew", sest peale hautamist rebitakse liha kahvliga ribadeks.

Kogus
neljale kuni kuuele
Valmistusviis
Hautamine
Valmistusaeg
Käik
Põhiroog
Lisategevused

Koostisosad

1 kg veiseliha (karbonaad või abatükk)

1 suur sibul

1 küüslauguküüs

2 sl veiniäädikat

5 dl vett või veisepuljongit

4 tomatit (koori ja viiluta)

0.5 dl õli

2 suurt keedetud kartulit

1 punane ja 1 roheline paprika (eemalda seemned)

1 keedetud muna

soola ja musta pipart

Valmistamine

Lõika veiseliha väikesteks kuubikuteks. Viiluta sibul, purusta küüslauk.
Pane veiselihakuubikud, sibul, küüslauk, veiniäädikas, vesi/puljong ja sool-pipar suurde potti. Kuumuta keemiseni, siis kata pott kaanega ning hauta tasasel tulel 1,5 tundi.
Lisa tomatid ja hauta (ilma kaaneta!) veel 45 minutit, kuni veiseliha on täiesti pehmed.
Kuumuta õli eraldi potis. Lisa viilutatud kartulid ja paprikad ning prae, kuni paprikad on pehmed. Lisa veiselihasegu, liha kahvliga veidi ribadeks tõmmates.
Hauta tasasel tulel, kuni vedelik on aurustunud.
Tõsta kuumutatud serveerimisvaagnale ja garneeri hakitud keedetud munaga.

Retsept on Isabella Lopezi raamatust "Mexican Cooking" (1981). Pildi tegi KARIMA.

LISA KOMMENTAAR

Karima
postitatud 06.10.2013 15:58

see viis keele alla ka minu peagi 3 a saaval pirtspekil :) lisasin natuke kikerherneid ka sinna