Karulaugu-nõgesesupp

Kevadroheline supp.

Kogus
neljale kuni kuuele
Valmistusviis
Keetmine/kuumutamine
Valmistusaeg
50 minutit
Käik
Põhiroog
Lisategevused

Koostisosad

1 sl rapsiõli + veidi serveerimiseks

25 g võid

1 hakitud sibul

1 hakitud porru

2 viilutatud varssellerit

1 hakitud porgand

1 väike kooritud ja hakitud kartul

1,2 l head köögiviljapuljongit

300 g noori nõgeselehti

200 g karulauku

3 sl piima

soola ja musta pipart

Valmistamine

Kuumuta suures potis õli ja või. Lisa sibul, porru, seller, porgand, kartul ja tubli näputäis soola. Sega läbi, siis kata pott kaanega ja hauta tasasel tulel 15-20 minutit, aeg-ajalt segades. 

Lisa puljong ja keeda tasasel tulel 10 minutit. Lisa noored nõgeselehed, seejärel karulaugulehed. Kuumuta 2 minutit. 

Tõsta pott tulelt. Püreesta supp saumikseriga või kannmikseris. Pane supp uuesti potti, lisa piim ja maitsesta soola-pipraga parajaks.

Jaota supikaussidesse või -taldrikutesse, nirista peale õli ja soovi korral kaunista karulauguõitega.

Retsept on mugandatud Briti ajakirjast BBC Good Food (April 2015, Wild garlic & nettle soup)

LISA KOMMENTAAR