1 sl rapsiõli + veidi serveerimiseks
25 g võid
1 hakitud sibul
1 hakitud porru
2 viilutatud varssellerit
1 hakitud porgand
1 väike kooritud ja hakitud kartul
1,2 l head köögiviljapuljongit
300 g noori nõgeselehti
200 g karulauku
3 sl piima
soola ja musta pipart
Kuumuta suures potis õli ja või. Lisa sibul, porru, seller, porgand, kartul ja tubli näputäis soola. Sega läbi, siis kata pott kaanega ja hauta tasasel tulel 15-20 minutit, aeg-ajalt segades.
Lisa puljong ja keeda tasasel tulel 10 minutit. Lisa noored nõgeselehed, seejärel karulaugulehed. Kuumuta 2 minutit.
Tõsta pott tulelt. Püreesta supp saumikseriga või kannmikseris. Pane supp uuesti potti, lisa piim ja maitsesta soola-pipraga parajaks.
Jaota supikaussidesse või -taldrikutesse, nirista peale õli ja soovi korral kaunista karulauguõitega.
Retsept on mugandatud Briti ajakirjast BBC Good Food (April 2015, Wild garlic & nettle soup)
Karulaugu-nõgesesupp
Kevadroheline supp.