Marineeritud haug

Sellisel moel võib marineerida lisaks haugile ka teisi valgeid kalu. Serveeri värske salati ja/või keedetud kartuliga.

Kogus
kaheksale
Valmistusviis
Praadimine
Valmistusaeg
Käik
Eelroog/kerge eine
Lisategevused

Koostisosad

1 kg haugi või muud valget kalafileed

praadimiseks võid

Marinaad:

7.5 dl vett

1 viilutatud porgand

1 viilutatud sibul

2 loorberilehte

4 tera musta pipart

4 tera vürtspipart

3 sl 30% äädikat

soola

Valmistamine

Tükelda haugifilee ja pruunista pannil võis. Pane kalatükid kaussi.

Sega kokku marinaadiained ja vala kalatükkidele. Lase jahtuda. 

Retsept raamatust "Eesti perepeod/Estonian Family Celebrations" (Harri Ilves, Lia Virkus, Tiina Väljaste). Pildi tegi Kaare.

LISA KOMMENTAAR

Koopatibi
postitatud 10.02.2014 09:06

Ma ei ole marineerimises eriti kogenud. Arvutasin kogused ümber 600 g haugile, lisasin 2 tl suhkrut ka. Marinaad oli täpselt minu maitse järgi, aga järgmisel päeval kala maitstes, kuidagi lahja. Äädikat oleks võinud rohkem olla, aga võib-olla arvutasin ise valesti. Võtsin kala välja, lasin marinaadi uuesti kuumaks ja panin äädikat juurde. Kala praadisin rohkes võis ja pärast, kui marinaad jahtunud oli, hulpisid tahkunud võitükikesed marinaadi sees. Mitte just väga kaubanduslik välimus. Sain hea õppetunni :)

Juss
postitatud 24.11.2016 13:54

Vea tegid selles, et jätsid kala enne paneerimata ning marinaadi tegemisel pole vaja midagi ümber arvutada - see ei ole ju seotud kala kogusega.

Marta
postitatud 08.06.2021 16:28

Mis peab jahtuma? Kas marinaadi peab keetma? Kui palju soola?