400-600 g paksemat forelli- või lõhefileed
100 g võid
peotäis hakitud värsket peterselli
2 sl kappareid (loputa)
soola ja musta pipart
Loputa kalafilee ning kuivata köögipaberiga. Eemalda pintsettidega kõik luud.
Pane fileetükk ahjuvormi, maitsesta soola-pipraga ning aseta peale umbes 30 g võid väikeste tükkidena. Küpseta 200kraadises ahjus 12-15 minutit (lõhefilee võib veidi pikemat küpsetamisaega vajada).
Kui kala on peaaegu valmis, sulata ülejäänud või praepannil. Tõsta kuumust ning pruunista või. Tõsta pann tulelt, lisa sidrunimahl, petersell ja kapparid.
Kalla saadud võikaste küpsetatud kalale, serveeri roheliste aedubadega.
Retsept on briti ajakirjast BBC Good Food (May 2007, Buttery trout with capers), pildi tegi Juta Kübarsepp.
Mulle maitses. Riisi tegin kõrvale suheteliselt maitsestamata, seega võikaste sobis riisile imehästi. Lapsed ka kiitsid(kuigi nokkisid kappaid välja).
Lihtne teha maitseb. Petersell ilmselt sobivaim lisand, selle puudumisel kasutasin koriandrit. Oad kõrvale oli ka võikaste rammusust arvestades piisav lisand.
Pellenovelle, mulle tundub, et murulauk oleks ka tegija siin!
Võine forellifilee kapparitega
Lihtne ja kergelt pikantne kalaroog. Forelli asemel võib kasutada ka lõhefileed või hoopis turska.