Võine forellifilee kapparitega

Lihtne ja kergelt pikantne kalaroog. Forelli asemel võib kasutada ka lõhefileed või hoopis turska.

Kogus
neljale
Valmistusviis
Küpsetamine
Valmistusaeg
15 minutit
Käik
Põhiroog
Lisategevused

Koostisosad

400-600 g paksemat forelli- või lõhefileed

100 g võid

sidrunimahla

peotäis hakitud värsket peterselli

2 sl kappareid (loputa)

soola ja musta pipart

Valmistamine

Loputa kalafilee ning kuivata köögipaberiga. Eemalda pintsettidega kõik luud. 

Pane fileetükk ahjuvormi, maitsesta soola-pipraga ning aseta peale umbes 30 g võid väikeste tükkidena. Küpseta 200kraadises ahjus 12-15 minutit (lõhefilee võib veidi pikemat küpsetamisaega vajada).

Kui kala on peaaegu valmis, sulata ülejäänud või praepannil. Tõsta kuumust ning pruunista või. Tõsta pann tulelt, lisa sidrunimahl, petersell ja kapparid. 

Kalla saadud võikaste küpsetatud kalale, serveeri roheliste aedubadega.

Retsept on briti ajakirjast BBC Good Food (May 2007, Buttery trout with capers), pildi tegi Juta Kübarsepp.

LISA KOMMENTAAR

Kirsike
postitatud 09.05.2012 00:05

Mulle maitses. Riisi tegin kõrvale suheteliselt maitsestamata, seega võikaste sobis riisile imehästi. Lapsed ka kiitsid(kuigi nokkisid kappaid välja).

Pille
postitatud 05.11.2021 10:11

Kirsikese saadetud pilt ka:

Pellenovelle
postitatud 28.08.2016 21:06

Lihtne teha maitseb. Petersell ilmselt sobivaim lisand, selle puudumisel kasutasin koriandrit. Oad kõrvale oli ka võikaste rammusust arvestades piisav lisand.

Pille
postitatud 28.08.2016 21:35

Pellenovelle, mulle tundub, et murulauk oleks ka tegija siin!