Kuumuta õli ja vesi paksupõhjalises potis. Lisa hakitud sibul ja küüslauk ning kuumuta tasasel tulel 5 minutit.
Tõsta kuumust, lisa vürtsköömned ja koriandriseemned ning kuumuta 2 minutit.
Lisa ingver, puhastatud tikrid, sidrunimahl, äädikas ja suhkur. Sega, kuumuta keemiseni.
Siis alanda kuumust, maitsesta soolaga ja kuumuta tasasel tulel 10-15 minutit, aeg ajalt segades, kuni tikrid hakkavad katki minema ja segu pakseneb.
Tõsta pott tulelt ja pane hoidis kohe steriliseeritud kuumadesse purkidesse.
Sulge purgid ja hoia külmas keldris.
Tarvita paari nädala jooksul.
Kui tahta, et tšatni säiliks kauem kui kaks nädalat (eelistatavalt üle talve), siis kui palju tuleks suhkurt ja äädikat panna? Uurisin netist mõningaid teisi retsepte ja panin selle koguse tikrite peale kuskil 200 ml õunaäädikat. Paraku jäi lõpptulemus minu jaoks liiga äädikane. Iseenesest muidu maitse ja vürtsikus oli hea.
Tikritšatni
Vürtsikas tikrihoidis sobib hästi kõiksugu külmade lihalõikude kõrvale. Kasuta punaseid tikreid - siis saad kenama hoidise.