Juust tuleb jämedalt riivida ning asetada väikeste kuhjakestena küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile (jäta juustukuhjakeste vahele 3-4 cm ruumi, siis ei küpse need ahjus kokku üheks juustuplaadiks). Kui soovid, võid peale puistata veidi tüümiani või hoopis köömneid.
Siis pane juustukuhjakestega kaetud küpsetusplaat 200-kraadisesse ahju ning küpseta, kuni juust on sulanud ja servadest kergelt kuldseks tõmmanud. Väldi liigset pruunistumist, sest üleküpsenud juust on ebameeldivalt mõrkjas!
Nüüd võta küpsetusplaat ahjust välja ja lase juustuküpsistel veidi taheneda, siis tõsta restile või taldrikule jahtuma.
Proovitud! Väga m6nus näks ja imelihtne teha! Peaasi, et liiga kaua ahjus ei ole...:S
olen umbes taolisi teinud, parimad õlle kõrvale. näiteks
Tunnistan ausalt üles, et viimasel ajal olen lihtsalt juustu kuubikuteks lõiganud ja juustukuubikud ahjuplaadile sättinud. Küpsevad täpselt samasugusteks pitsilisteks juustuküpsisteks :)
Kuidas saab juustu sisaldav toit olla laktoosivaba?
Kristiina, juust ei saa olla kaseiinivaba (kaseiin = piimavalk). Küll on müügil laktoosivaba (laktoos = piimasuhkur) juustu, nagu ka laktoosivaba piima ja hapukoort ja jogurtit. Näiteks kõik Valio juustud on laktoosivabad. Vältida tuleb värskeid juustusid (mozzarella, erimärgistuseta toorjuustud jms).
Imelihtsad juustuküpsised
Nende maitsvate pitsiliste küpsiste jaoks pole vaja muud, kui meelepärast juustu. Sobivad kõik levinumad kodumaised juustud, sh parmesanilaadsed.