Ebaküdoonia-õunamoos

Üks Nami-Nami Pille lemmikmoose - paks ja kergelt hapukas.

Kogus
Valmistusviis
Keetmine/kuumutamine
Valmistusaeg
Käik
Dessert
Lisategevused

Koostisosad

1 kg puhastatud õuna

500 g puhastatud ebaküdoonia vilju

2 dl vett

700 g tavalist suhkrut

Valmistamine

Pese õunad, eemalda südamikud ja lõika õunad väiksemateks tükkideks. Lõika pestud ebaküdooniad õhukesteks sektoriteks ning eemalda seemned.

Pane ebaküdooniad, suhkur ja vesi suurde potti ning kuumuta aeglaselt keemiseni. Keeda 5-10 minutit, kuni ebaküdooniad on natuke pehmenenud ja suhkrust ja veest on siirup moodustunud.

Lisa õunatükid ning kuumuta taas keemiseni. Keeda 10-20 minutit, kuni õunad on pehmenenud ja moos paksenenud (jahtudes pakseneb moos veelgi, kuna ebaküdooniad sisaldavad rohkelt pektiini).

Lase veidi jahtuda, pane steriliseeritud pudelitesse ja kaaneta kohe.

Loe veel:

LISA KOMMENTAAR

Tiina
postitatud 22.09.2019 15:43

See on minu lemmik ka!

JuliaK
postitatud 18.10.2020 16:06

Jess! Lõpuks leidsin retsepti, kuhu saan oma aia ebaküdoonia ära kasutada :) Super mõnusa tekstuuri ja pisut hapuka maitsega moos.

Imbi Roots
postitatud 26.09.2021 15:36

Minu lemmik on õuna-ebaküdoonia moos!

Tiina Cheney
postitatud 17.10.2021 17:53

See on tõeliselt hea juustumoos!