Värviküllane koriandrilõhe

Koriander ja küüslauk annavad punasele kalale väga huvitava maitsenüansi. 

Kogus
neljale
Valmistusviis
Küpsetamine
Valmistusaeg
Käik
Põhiroog
Lisategevused

Koostisosad

4 viilu lõhefileed või -liblikat

Koriandrimarinaad:

100 g hakitud värsket koriandrit

1 tk laimi mahl ja riivitud koor

2 purustatud küüslauguküünt

5 sl oliiviõli

soola ja musta pipart

Valmistamine

Sega marinaadiained omavahel. Maitsesta lõheliblikad või -fileetükid kergelt soola-pipraga. Tõsta lõheliblikad õliga pintseldatud vormi, kata rohelise seguga. Aseta vormi ka tühjakspigistatud laimipoolikud ning soovi korral paar kena väiksemat punast tomatit.

[Seda võid soovi korral teha kuni paar tundi varem ja kala külmas hoida, siis maitsestub paremini.]

Kata vorm fooliumiga ja küpseta 225kraadises ahjus 15-20 minutit, kuni lõhe on läbi küpsenud (väldi üleküpsetamist, sest kuiv lõhe on ebameeldiv). Kui soovid veidi kuldset lõhet, siis eemalda foolium umbes 5 minutit enne küpsetamise lõppu.

Serveeri keedetud riisi või kinoaga.

LISA KOMMENTAAR

ErleS
postitatud 30.08.2011 22:09

Väga maitsev. Ei ole varem lõhe puhul koriandrit ja küüslauku kasutanud, aga sobis väga hästi.