Kohev leivapuding

Ahjus küpsetatud kohev leivapuding.

Kogus
Valmistusviis
Küpsetamine
Valmistusaeg
Käik
Dessert
Lisategevused

Koostisosad

200 g riivleiba

100 g sulatatud võid

5 muna

75 g suhkrut

1 sidrun

160 g õuna

200 g hapukoort

Valmistamine

Sega riivleib sulavõiga, lisa vahustatud munakollased, sidrunikoor ja -mahl või riivitud õunad, hapukoor.
Viimasena lisa vahustatud munavalged.
Kalla võitatud vormi, küpseta ahjus kuldseks.
Söö keedise või kastmega.

Maarja Lille retsept.
LISA KOMMENTAAR

Tiina
postitatud 25.02.2015 09:31

Tegemist on pigem koogilaadse kõvema pudinguga, maitses hästi. Panin sisse ühe väikse sidruni ja ühe keskmise riivitud õuna ja suhkrut u 0,5 dl rohkem, sest muidu tundus liiga hapu (nii leib kui hapukoor on ju ka hapud). Küpsetasin 180-kraadises ahjus. Kaunistasin vahukoore, pohlamoosi ja kamašokolaadiga, mis kõik kokku sobis üpris hästi.