Peedi-apelsinisalat

Värvikirev salat keedetud peedist ja apelsinidest.

Kogus
Valmistusviis
Segamine
Valmistusaeg
10 minutit
Käik
Eelroog/kerge eine
Lisategevused

Koostisosad

4 keedetud peeti

4 suurt apelsini

1 suur punane sibul

4 sl oliiviõli

soola ja musta pipart

Valmistamine

Koori peedid ja lõika sibul ratasteks. Eemalda kooritud apelsinidelt valge nahk ja lõika õhukesteks viiludeks. 

Serveerimisel paiguta apelsinid vaagnale, keskele aseta keedetud peedi viilud, kõige peale pane sibularattad. Piserda salatit õliga, maitsesta soola ja pipraga.

Loe veel:

Retsept on (vist) pärit ajakirjast Nõukogude Naine. Pildi tegi Juta Kübarsepp.

LISA KOMMENTAAR

Domori
postitatud 19.03.2011 17:41

Huvitav ja omapärane salat. Kasutasin veriapelsine ja tavalist sibulat, kuid vaevalt see tulemust palju mõjutas. Kastmena lisasin ka veidi vaarikamaitselist palsamiäädikat, sobis väga hästi. Tulemusega jäin väga rahule, maitses hästi. Kui tavaliselt söön peeti vaid küüslauguga, siis see sobib väga hästi vahelduseks, ei ole väga tugevat peedi maitset, erinevad maitsed harmoniseeruvad omavahel väga hästi.

Pille
postitatud 07.12.2020 14:46

Domori saatis sellise pildi: