Maroko kanahautis

Maroko kanahautis ehk kana tagine/tajine.

Kogus
kuuele
Valmistusviis
Hautamine
Valmistusaeg
Käik
Põhiroog
Lisategevused

Koostisosad

6 kanafileed

4 sl oliiviõli

4 hakitud küüslauguküünt

2 suurt hakitud sibulat

2 tl riivitud ingverijuurt

1.5-2 tl purustatud koriandriseemneid

3 tl purustatud vürtsköömneid

1.5 tl jahvatatud kaneeli

soola ja musta pipart

1 sl kontsentreeritud tomatipastat

800 g purustatud tomatit

2-3 sl mett

Valmistamine

Kuumuta laias potis õli, lisa küüslauk, sibul, ingver ja vürtsid. Lisa sool ja pipar, sega ning kuumuta madalal tulel kaane all umbes 10 minutit, kuni sibulad on pehmed. Sega aeg-ajalt.

Lisa tomatipasta, purustatud tomatid ja mesi ning hauta (nüüd juba ilma kaaneta potis) kuni tomatikaste on paksenenud. Selleks kulub umbes 20 minutit. Sega aeg-ajalt. Maitsesta - kaste peaks olema üsna magus ja aromaatne.

Laota kanafileed ühekordse kihina potti, tõsta kastet kulbiga peale, nii et kana oleks kaetud. Kata pott kaanega ning hauta madalal tulel aeg-ajalt segades umbes 25 minutit, kuni kana on küpsenud.

(Kui sul ei ole suurt potti, siis laota kanafileed ahjupannile, vala kaste peale ning küpseta 180kraadises ahjus 30-40 minutit, kuni kana on küpsenud).

Serveerimiseks tõsta kana koos kastmega taldrikutele, kõrvale sidruni- või laimisektor. Juurde sobib nt mündiga segatud kuskus ja suur kausitäis paksu nn kreeka jogurtit.

NB! Retsept adapteeritud Rachel Alleni raamatust "Rachel's Favourite Food for Friends"

LISA KOMMENTAAR

Marleen J @ FB
postitatud 02.08.2015 22:08

Minule väga maitseb, teen juba mitmendat korda. Lisan paprikat ka, kuigi retseptis pole. :P

Karima
postitatud 03.08.2015 11:40

Ma teen seda ka täna, ülimaitsev on see roog!

Zoozi
postitatud 11.08.2015 22:47

Maitse huvitav, natuke vürtsine. Meeldis. (10.12.2008)