Mannapuder munakollastega

Mõnusalt pehme mannapuder, millele munakollane lisab veidi tummisust (aga võid munakollased ka lihtsalt lisamata jätta).

Meie lisame mannapudrule palju vähem mannat, kui enamik eestikeelseid retseptiraamatuid soovitavad.

Kogus
neljale
Valmistusviis
Keetmine/kuumutamine
Valmistusaeg
15 minutit
Käik
Eelroog/kerge eine
Lisategevused

Koostisosad

2 sl võid

1 l piima

1 dl mannat

0,5 tl soola

2 munakollast

4 tl suhkrut

Serveerimiseks:

metsmaasikamoosi või marju

Valmistamine

Sulata või potis, lisa piim (või lisamine aitab vältida piima ülekeemist). Kuumuta tasakesi keemiseni, siis sõrista juurde manna ja sool. Sega hoolega, et klimpe ei tekiks! Hauta putru nõrgal kuumusel 10 minutit, aeg-ajalt segades, kuni paksenemiseni. (NB! Puder on üsna vedel, aga siiski puder ja mitte mannasupp!)

Klopi munakollased suhkruga lahti. Tõsta pott tulelt, klopi juurde munakollased.

Serveeri kohe. Juurde sobib eriti hästi metsmaasika toormoos, ent ka teised moosid-marjad sobivad:)

Loe veel:

Pildi tegi Nami-Nami toimetaja Ilse Metsamaa.

LISA KOMMENTAAR

Hexy
postitatud 30.08.2015 11:38

Ma ei ole nii ammu mannaputru teinud, aga jäi see retsept silma ja kohe pidin poes käima mannat ostmas.Väga maitsev mannapuder ja täpselt õige konsistentsiga!

Köök
postitatud 10.08.2016 13:24

See tuli nii nii rõve

Pille
postitatud 13.09.2024 11:14

Mis valesti läks, Köök?

Marju
postitatud 13.01.2018 09:53

See puder on meie pere vaieldamatu lemmik!!