500 g kohupiima (nt Saida oma)
200 g hapukoort
1.5 dl mannat
1 dl suhkrut
1 tl küpsetuspulbrit
1 tl vanillisuhkrut
1.5 tl kaneeli
4 muna (eralda munavalged -kollastest)
4-5 hapukat õuna
Väga hea ja mahlane kook tuli.
kook väga maitsev kuid pakuks küpsetamise temperatuuriks180ja40-45 min.
Maitse oli kohane kohupiimavormile aga mitte koogile. Esimese liigituse järgi teeks teinekordki aga teise liigituse puhul jättaks tegemata.
Mulle meeldib, selline hea ja mahlane... Ma liigitaks selle küpsetise magustoitude alla.
Sai ka eile seda vormi/kooku tehtud. Esimene mulje jäi kahvatu ja ei kutsu kordama. Mitte et ta halb oleks olnud, aga olen saanud ja teinud paremaid. Ehk on tõesti abi kui serveerida mõne kastmega. Antud kogusest tuleb päris suur kook.
Uuesti ei teeks
Kohupiimavorm meeldib mulle nagunii. Siin aga andis riivitud õun lisaväärtuse. Tulemus on pehmem ja mahlasem. Hapukoore asemel kasutasin jogurtit. Väga mõnus, lahe, lihtne.
mahlane, väga mahlane...
Tegin 200g kohupiima ja 2x300g vanilli-rosina kohupiimatoruga, 4 muna ja maisimannaga. Maisimanna vajaks rohkem vedelikku, et pehmeks saada, järgmine kord lisan veel maitsestamata jogurtit ca 150g. Õunu ei riivinud vaid hakkisin ja need jäid natuke toored. Suhkru asemel lisasin mõned tilgad steviat, sest kohupiimatorudes niigi suhkurt. Mina teen kindasti veel! Mulle väga maitseb!
Õuna-kohupiimavorm
Mõnus ja omapärane vormiroog/kook, kuhu õunad on lisatud riivitud kujul. Kuigi seda kohupiima-õunakooki võib süüa ka niisama, siis eriti maitsev on see mõne hapuka marjapüree või karamellikastmega.