300 g keedetud kartulit
200 g keedetud peeti
100 g keedetud porgandit
300 g hapukapsast (suru vajadusel kuivemaks)
200 g marineeritud kurki või hapukurki
150 g hakitud sibulat või rohelisi sibulapealseid
Sinepi-õlikaste:5 sl õli
2 tl vene sinepit
0.5 tl 30% äädikat või veidi sidrunimahla
Tükelda keedetud, jahutatud ja kooritud kartulid, peedid ja porgandid õhukesteks viiludeks või ribadeks või kuubikuteks. Lõika kurgid pikuti õhukesteks viiludeks, seejärel ristipidi peenikesteks tikkudeks. Haki sibul peenelt.
Maitsesta aedviljad soolaga, siis lisa sinepi-õlikaste. Sega ettevaatlikult suures kausis läbi.
Lase vähemalt tund aega maitsestuda.
Serveerimisel kaunista maitserohelisega (petersell, till).
See on Nami-Nami Pille retsept, mille aluseks on olnud vinegretiretseptid veebilehel MillionMenu.info & raamatutes "Toitlustamine tööstusettevõtetes ja õppeasutustes" (1969) ning "Raamat maitsvast ja tervislikust toidust" (1955). Retsept ilmus ka ajakirjas Kodu & Aed, pildi tegi Juta Kübarsepp.
Väga hea retsept. Meile meeldib Inglise sinepiga, annab ka mõnusa maitse. :)
Just kruttisin siia lk alla, et küsida küsimus, mille vastus juba olemas! Teeme siis inglise sinepiga! :)
.. ja kõigeparem saab, kui kasutada külmpressitud päevalilleõli :)
Tõsi,päevälille õli on paras
Väga hea toitev ja mahlane salat, paneksin peeti ja hapukapsast isegi veidi rohkem.
See oli minu jaoks esimene kord süüa vinegretti, aga jäin tulemusega väga rahule ja isegi üllatusin meeldivalt.
Kastme tegin oma maitse järgi, väga neid koostisosasid ei jälginud. Maitse oli hea.
Panin kartulit rohkem ja kastet äädika-sinepiga äkilisemaks. Hea retsept!
Maitsev ja tervislik.
Lihtne, odav ja maitsev! Läheb kindlasti kordamisele.
See on vene rahvustoit.
Imehea!
Köögiviljavinegrett
Klassikaline vinegrettsalat Vene köögist, kuhu läheb toores hapukapsas. Sellisel moel ei lähe hapukapsas leiduvad vitamiinid kaotsi! Värvikirev vinegrett sobib hästi aastavahetuse pidulauale tavapärase rosolje ja kartulisalati asemele või kõrvale. Sobib ka veganitele!