500 g kana rinna- või kintsufileed
praadimiseks võid
2-3 dl 35% rõõska koort
2 tl prantsuse Dijon'i sinepit
100 g suitsupeekonit
2-3 küüslauguküünt
1 väiksem pikk kurk
0.5 dl hakitud värsket tilli
soola ja musta pipart
Serveerimiseks:keedetud (varajasi) kartuleid
Kui kasutad kintsufileesid või kanafileelõike, siis pane need niisama pannile. Terved kanafileed võid esmalt kas õhemaks taguda või horisontaalselt pooleks lõigata.
Sulata paksupõhjalisel ja kõrgeservalisel pannil või, lisa kanafileed ja prae mõlemalt poolt mõõdukal tulel kuldpruuniks (7-8 minutit).
Vala pannile rõõsk koor, lisa kooritud küüslauguküüned ja sinep. Sega, kata pann kaanega ning hauta mõõdukal tulel umbes 10 minutit. Lisa hakitud till ja kurgiviilud, maitsesta soola ja pipraga ning kuumuta veel minut aega.
Samal ajal haki suitsupeekon väikesteks tükkideks ning prae pannil krõbedaks ja kuldseks. Lase mõned minutit köögipaberil taheneda.
Serveerimiseks tõsta kanafileed taldrikule, nirista peale kastet ning tõsta peale praetud peekonitükikesi.
Foto tegi Juta Kübarsepp ajakirja Kodu & Aed 2014. a. augustinumbri jaoks.
Väga mõnus kaste tuli! Kana jäi ainult natuke magedaks, oleks pidanud enne kastme lisamist rohkem maitsestama.
Väga maitsev toit tuli:) Peekoni asemel kasutasin maasuitsu kaelakarbonaadi, aga sellest vast väga midagi ei muutunud.
Meeldis. Kindlasti teen kunagi veel. Ainult küüslauku panin kolm suurt, ja seda oli liiast. Tegin broilerikintsulihast, väga hea oli.
Väga hea toit, kuid kommenteerima pani mind hoopiski tuttava soomlanna jutt sellest, kuidas tema ema talle enne abiellumist elutarkust oli jaganud: söögitegemine on lihtne, võtad liha, praed võis ja siis keedad koores. Tuli meelde, kui seda retsepti lugesin. Klassika, hea klassika.
Väga lihtne ja maitsev kaste, eriti hea värskete eesti kartulitega. Lisasime veel erinevaid ürte, mulle maitses ka ilma peekonita, minu arust peekoni lisamine polnud eriti vajalik.
Lihtsalt võrratu :) </br> Retseptis asendasin rõõsa koore maitsestamata jogurti, vee/piimaga ja lisasin paar tl ahvilepivapuujahu.
See on tõesti hea! Eriti praegusel aastaajal kui kõik on värske.
Mina kasutaksin peekoni asemel seeni.
Mina kasutaksin peekoni asemel seeni.
Suvine kurgi-sinepikana
Mahedas sinepi-koorekastmes peituvad ka kergelt kuumutatud kurgiviilud. Kõrvale sobivad keedetud kartulid.
Rootsis kutsutakse seda rooga suvekanaks (sommarkyckling) - ja kuidagi suviselt värske on see tõesti.