Peedisalat kitsejuustu ja marineeritud punase sibulaga

Toekas peedisalat kitsejuustu ja palsamiäädikas marineeritud punase sibulaga. 

Kogus
neljale
Valmistusviis
Segamine
Valmistusaeg
Käik
Põhiroog
Lisategevused

Koostisosad

400 g viilutatud keedetud peeti

100 g kitsejuustu

2 punast sibulat või šalottsibulat

3 sl oliiviõli

1 sl palsamiäädikat

1 tl mett

soola ja musta pipart

salatirohelist

peotäis röstitud kõrvitsaseemneid

Valmistamine

Valmista esmalt ette sibulad. Lõika sibulad õhukesteks viiludeks. Sega omavahel palsamiäädikas, oliiviõli, mesi, sool ja pipar. Tõsta sibulaviilud marinaadi sisse maitsestuma. 

Salatipõhja jaoks rebi meelepärased salatilehed väiksemateks tükkideks, laota kaussi või suuremale vaagnale. Lõika peet viiludeks, laota salatilehtedele. Peedile laota marineeritud sibulaviilud, palsamiäädikasegu nirista salatile kastmeks. 

Laota peale kitsejuust, seejärel puista peale röstitud kõrvitsaseemned. 

Retsept on mugandatud Tuuli Mathiseni raamatust "Argiõhtute kokaraamat" (Hea Lugu, 2014)

LISA KOMMENTAAR