Kikerherne-tuunikalasalat

Vürtsidega maitsestatud kikerherne-tuunikalasalat - maitsev, omapärane ja huvitav. Kasuta kindlasti kvaliteetset tuunikalakonservi (nt John Westi tuunikalatükid õlis).

Kogus
kümnele
Valmistusviis
Segamine
Valmistusaeg
Käik
Eelroog/kerge eine
Lisategevused

Koostisosad

500 g kuivatatud kikerherneid

vett

söögisoodat

1 purgitäis röstitud paprikaid

6 sl külmpressitud oliiviõli

2 sl veiniäädikat või šerriäädikat

2 punast sibulat

1 tl jahvatet vürtsköömneid

0.5 tl jahvatet apteegitilliseemneid

0.5 tl tšillipulbrit

2 tl pimentón suitsupaprikat

2 õliga tuunikalakonservi

1 sidrun

kimp värsket peterselli

soola ja musta pipart

Valmistamine

Leota kikerherneid üle öö rohkes külmas vees, kuhu on lisatud paar teelusikatäit söögisoodat.

Nõruta ja loputa kikerherned, kata värske külma veega, maitsesta soolaga ning keeda umbes poolteist tundi - alguses tugeval kuumusel, siis tasasel tulel, kuni kikerherned on pehmed, aga mitte pudrused*.

Nõruta ja sega veel soojadele kikerhernestele juurde õli ja šerriäädikas. 

Tükelda röstitud paprikad, lisa kikerhernestele. 

Haki sibul, prae oliiviõlis pehmeks. Lisa vürtsköömned, apteegitilliseemned, tšillihelbed ja suitsupaprikapulber pannile. Prae 1-2 minutit, siis sega kikerherneste hulka.

(Siiamaani võib salati eelmisel päeval valmis teha. Võta salat pool tundi enne serveerimist külmkapist välja).

Haki petersell peenelt, tükelda nõrutatud tuunikalakonserv kahvliga. Lisa petersell, tuunikala ja sidrunimahl kikerhernestele. Sega õrnalt läbi.

Retseptiidee on Pertelote toidublogist, mugandatud.

  • Kui Sul on kiire, siis pane kikerherned rohke veega potti, kuumuta keemiseni ja keeda 2-3 minutit. Siis keera tuli kinni ja lase hernestel tund aega seista. Siis kurna, loputa ja pane värske veega keema.
LISA KOMMENTAAR

Pille
postitatud 09.06.2005 14:00

Väga mõnus ja maitsev salat. Läksin kergema vastupanu teed ja kikerherneste leotamise-keetmise asemel avasin 2 kikerhernekonservi. Muidu järgisin retsepti enam-vähem täpselt ja kindlasti valmistan seda lihtsat ja värvikirevat salatit mõnele peole varsti jälle. Saab varem valmis teha ja suht lihtne transportida..

Pille
postitatud 04.09.2005 19:24

Valmistasin taas ühele Edinburghi aiapeole, läks n-ö igati hästi peale. Lisasin seekord ka peotäie hakitud rohelist sibulat. Samuti võtsin seekord 500 g kuivatatud kikerherneid, mida ma siis eelnevalt leotasin ja keetsin. Oli küll maitsvam, kui konservhernestest tehtud üle-eelmine variant. Muide - salat saab ainult hea, kui kasutada kvaliteetset tuunikala. Augustis Eestis olles tegin samuti seda salatit, aga kuna sisseoste tegin ühes Tallinna suures supermarketis ja sealne tuunikalakonservivalik oli mulle tundmatu, siis tagantjärele selgus, et tegin vale valiku. Konserv avades eriti hull ei tundunud, aga tegemist oli peene tuunikalaklibuga, mis väga kiiresti ebameeldivalt lõhnama hakkas;( Salat söödi küll ära ja keegi teine mu kaebustest aru ei saanud, aga teinekord olen Tallinnas süüa ostes oluliselt ettevaatlikum..

Karnivoor
postitatud 18.05.2010 21:05

Tõesti mõnus salat! Kuna ei viitsinud kuivatatud kikerhernetega jännata läksin ka kergemat vastupanu teed ja avasin 2 purki kikerherneid :) Kui õhtusöögiks valmistada, siis 2 purgist 10 inimesele kindlasti ei jätku. Meie pere 2 söödikut söövad selle salati vabalt kahekesi ära.

Liisi
postitatud 26.06.2012 22:42

Väga maitsev, kasutasin konserv-kikerherneid ja marineeritud paprikat. Retseptis viidatud kogus kümnele tundub aga liiast. Ma tegin pool kogusest ja sellest piisas heal juhul kahele sööjale.

Karima
postitatud 21.07.2014 22:22

Väga maitsev salat,kasutasin kuivatatud leotatud kikerherneid.Kuna nii vastikult palav oli siis kasutasin värsket sibulat( s praadimata) ja paprikat. Lapsi oli päris raske kausi juurest eemale hoida :)

Pille
postitatud 19.07.2019 16:24

Tegin 2019. aasta Viimsi kohvikutepäevale (Happy Jazz kodukohvik feat. Nami-Nami). Siinse retsepti järgi tehes tuleb ca 3 liitrit salatit. Minu arust sai väga maitsev, eks siis homme näeb, mis kohviku külastajad arvavad (paprikad röstisin ise, 8 tk, hakitud maitserohelise lisan homme, et ürdid ilusad oleksid).