500 g kuivatatud kikerherneid
vett
1 purgitäis röstitud paprikaid
6 sl külmpressitud oliiviõli
2 sl veiniäädikat või šerriäädikat
2 punast sibulat
1 tl jahvatet vürtsköömneid
0.5 tl jahvatet apteegitilliseemneid
0.5 tl tšillipulbrit
2 tl pimentón suitsupaprikat
2 õliga tuunikalakonservi
1 sidrun
kimp värsket peterselli
soola ja musta pipart
Leota kikerherneid üle öö rohkes külmas vees, kuhu on lisatud paar teelusikatäit söögisoodat.
Nõruta ja loputa kikerherned, kata värske külma veega, maitsesta soolaga ning keeda umbes poolteist tundi - alguses tugeval kuumusel, siis tasasel tulel, kuni kikerherned on pehmed, aga mitte pudrused*.
Nõruta ja sega veel soojadele kikerhernestele juurde õli ja šerriäädikas.
Tükelda röstitud paprikad, lisa kikerhernestele.
Haki sibul, prae oliiviõlis pehmeks. Lisa vürtsköömned, apteegitilliseemned, tšillihelbed ja suitsupaprikapulber pannile. Prae 1-2 minutit, siis sega kikerherneste hulka.
(Siiamaani võib salati eelmisel päeval valmis teha. Võta salat pool tundi enne serveerimist külmkapist välja).
Haki petersell peenelt, tükelda nõrutatud tuunikalakonserv kahvliga. Lisa petersell, tuunikala ja sidrunimahl kikerhernestele. Sega õrnalt läbi.
Retseptiidee on Pertelote toidublogist, mugandatud.
Väga mõnus ja maitsev salat. Läksin kergema vastupanu teed ja kikerherneste leotamise-keetmise asemel avasin 2 kikerhernekonservi. Muidu järgisin retsepti enam-vähem täpselt ja kindlasti valmistan seda lihtsat ja värvikirevat salatit mõnele peole varsti jälle. Saab varem valmis teha ja suht lihtne transportida..
Valmistasin taas ühele Edinburghi aiapeole, läks n-ö igati hästi peale. Lisasin seekord ka peotäie hakitud rohelist sibulat. Samuti võtsin seekord 500 g kuivatatud kikerherneid, mida ma siis eelnevalt leotasin ja keetsin. Oli küll maitsvam, kui konservhernestest tehtud üle-eelmine variant. Muide - salat saab ainult hea, kui kasutada kvaliteetset tuunikala. Augustis Eestis olles tegin samuti seda salatit, aga kuna sisseoste tegin ühes Tallinna suures supermarketis ja sealne tuunikalakonservivalik oli mulle tundmatu, siis tagantjärele selgus, et tegin vale valiku. Konserv avades eriti hull ei tundunud, aga tegemist oli peene tuunikalaklibuga, mis väga kiiresti ebameeldivalt lõhnama hakkas;( Salat söödi küll ära ja keegi teine mu kaebustest aru ei saanud, aga teinekord olen Tallinnas süüa ostes oluliselt ettevaatlikum..
Tõesti mõnus salat! Kuna ei viitsinud kuivatatud kikerhernetega jännata läksin ka kergemat vastupanu teed ja avasin 2 purki kikerherneid :) Kui õhtusöögiks valmistada, siis 2 purgist 10 inimesele kindlasti ei jätku. Meie pere 2 söödikut söövad selle salati vabalt kahekesi ära.
Väga maitsev, kasutasin konserv-kikerherneid ja marineeritud paprikat. Retseptis viidatud kogus kümnele tundub aga liiast. Ma tegin pool kogusest ja sellest piisas heal juhul kahele sööjale.
Väga maitsev salat,kasutasin kuivatatud leotatud kikerherneid.Kuna nii vastikult palav oli siis kasutasin värsket sibulat( s praadimata) ja paprikat. Lapsi oli päris raske kausi juurest eemale hoida :)
Tegin 2019. aasta Viimsi kohvikutepäevale (Happy Jazz kodukohvik feat. Nami-Nami). Siinse retsepti järgi tehes tuleb ca 3 liitrit salatit. Minu arust sai väga maitsev, eks siis homme näeb, mis kohviku külastajad arvavad (paprikad röstisin ise, 8 tk, hakitud maitserohelise lisan homme, et ürdid ilusad oleksid).
Kikerherne-tuunikalasalat
Vürtsidega maitsestatud kikerherne-tuunikalasalat - maitsev, omapärane ja huvitav. Kasuta kindlasti kvaliteetset tuunikalakonservi (nt John Westi tuunikalatükid õlis).