1 küps avokaado
400 g purk konservitud kikerherneid
2 kergelt hakitud küüslauguküünt
1 tl jahvatatud vürtsköömneid
0.5 suure sidruni mahl
2 sl tahiini seesamipastat
2 sl oliiviõli (pluss veel veidi kaunistuseks)
paar hakitud talisibulat soovi korral kaunistuseks
Koriandripitad:50 g võid
1 tl kergelt purustatud koriandriseemneid
peotäis värsket hakitud koriandrit
6 pita leiba
Poolita avokaado, eemalda kivi. Uurista viljaliha lusikaga välja ja pane köögikombaini. Lisa loputatud ja nõrutatud kikerherned, küüslauk, vürtsköömned, sidrunimahl, seesamipasta ja oliiviõli ning püreesta ühtlaseks.
Sulata või väikeses potis mõõdukal kuumusel. Kui või on sulanud, võta pott tulelt ja lisa koriandriseemned ja hakitud lehed. Määri igale pitaleivale veidi koriandrivõid.
Pane pitad ahjuplaadile, võitatud pool ülal, ning kuumuta 1-2 minutit grillahjus, kuni leivad on kuldsed.
Lase veidi jahtuda, siis lõika tükkideks ja serveeri koos avokaadohummusega.
Retsept on pärit Briti ajakirjast Delicious (July 2005, Avocado houmous). Pildi tegi TSHEBURASHKA.
Avokaadohummus koriandripitaga
Avokaadohummus ise on gluteenivaba ja sobib ka veganitele.