Seakeel mädarõikakastmega

Ungaripäraselt valmistatud seakeel. Garneeringuks sobib hästi marineeritud paprika.

Kogus
neljale
Valmistusviis
Keetmine/kuumutamine
Valmistusaeg
Käik
Põhiroog
Lisategevused

Koostisosad

500 g seakeelt

2 sibulat

2 küüslauguküünt

vett

soola ja musta pipart

Mädarõikakaste:

100 g värsket mädarõigast

1 dl keelekeeduleent

1 dl hapukoort või rõõska koort

veidi äädikat

soola ja suhkrut

Valmistamine

Pese seakeeled hoolega ning keeda soolaga maitsestatud vees koos sibula, küüslaugu ja mõne piprateraga pehmeks. Lase keeduleemes jahtuda. Lõika jahtunud keeled viiludeks ja pane kuni serveerimiseni leemesse tagasi.

Võta 1 dl keeduleent kastme valmistamiseks.

Riivi mädarõigas, kalla peale veidi keeva vett ning lase nõrguda. Sega keeduleem mädarõika, rõõsa või hapukoore, suhkru ja soolaga, soovi korral maitsesta äädikaga.

Serveeri koos viilutatud seakeelega.

Retsept on Peeter Kardi raamatust "Ungari köök".

LISA KOMMENTAAR