Lõika lillkapsas väikesteks õisikuteks. Keeda kergelt soolases vees parajalt pehmeks (mitte pudruks; umbes 3-4 minutit). Tõsta tulelt ja kurna.*
Puhasta paprikad ning haki jämedalt. Kuumuta pannil või, lisa paprikatükid ja prae klaasjaks. Lisa rõõsk koor ja pesto. Kuumuta kastet paar minutit, maitsesta vajadusel soolaga.
Lisa lillkapsaõisikud kastmesse, kuumuta läbi ja serveeri.
Nipid ja soovitused:
Kui kasutad sügavkülmutatud lillkapsaõisikuid, siis lisa need soolaga maitsestatud keevasse vette ja keeda samuti paar minutit.
Väga maitsev oli.Kasutasin värsket pestot.Olude sunnil tervet punast paprikat polnud.Oli poolik punane ja teine poolik rohelist paprikat.Nii et käiku läksid need.Seda rooga teeks teinekordki.
Lillkapsas paprika-pestokastmega
Ürdi-koorekastmes hautatud lillkapsas on üks tõeliselt mõnus köögiviljaroog.