Lillkapsas paprika-pestokastmega

Ürdi-koorekastmes hautatud lillkapsas on üks tõeliselt mõnus köögiviljaroog.

Kogus
neljale
Valmistusviis
Keetmine/kuumutamine
Valmistusaeg
30 minutit
Käik
Põhiroog
Lisategevused

Koostisosad

1 punane paprika

500 g värsket lillkapsast

2 sl võid

2 dl 35% rõõska koort

3-4 sl basiilikupestot

maitse järgi soola

Valmistamine

Lõika lillkapsas väikesteks õisikuteks. Keeda kergelt soolases vees parajalt pehmeks (mitte pudruks; umbes 3-4 minutit). Tõsta tulelt ja kurna.* 

Puhasta paprikad ning haki jämedalt. Kuumuta pannil või, lisa paprikatükid ja prae klaasjaks. Lisa rõõsk koor ja pesto. Kuumuta kastet paar minutit, maitsesta vajadusel soolaga.

Lisa lillkapsaõisikud kastmesse, kuumuta läbi ja serveeri. 

Nipid ja soovitused:

  • Kui kasutad sügavkülmutatud lillkapsaõisikuid, siis lisa need soolaga maitsestatud keevasse vette ja keeda samuti paar minutit. 

Mugandatud rootsikeelselt Arla-lehelt.

LISA KOMMENTAAR

zoozi
postitatud 18.11.2010 20:15

Väga maitsev oli.Kasutasin värsket pestot.Olude sunnil tervet punast paprikat polnud.Oli poolik punane ja teine poolik rohelist paprikat.Nii et käiku läksid need.Seda rooga teeks teinekordki.

Mya
postitatud 15.03.2012 23:46

Proovisin ka jarele kuna omatehtud pestot jai pastast yle. Vaga monus, koik kiitsid ja liha ei noutud :D Tanud retsepti eest!

miakrete
postitatud 15.04.2013 18:32

oli kah, aga uuesti vist ei tee. kuidagi kahju oli värsket pestot sinna panna, ei saanud maitsest eriti aru..

Pille
postitatud 02.03.2014 13:23

Pestot kodus polnud, kasutasin Gourmet Gardeni basiilikupastat - sobis imekenasti!