2.5 dl mannat
2.5 dl hapukoort
3 muna
1.5 dl suhkrut
1 tl soola
1 sl võid
0.5 tl söögisoodat
Serveerimiseks:Määri 22-24 cm koogivorm võiga.
Klopi munad suhkru ja soolaga vahule. Lisa sulatatud või, hapukoor (jäta 1 sl hapukoort alles - selle segad hiljem soodaga). Lisa manna, sega hoolega ning lase tainal 30-40 minutit paisuda.
Sega alleshoitud hapukoor soodaga, sega saadud segu tainasse ja sega kiiresti ühtlaseks.
Kalla tainas võitatud koogivormi ning küpseta kohe 240kraadises ahjus 25-30 minutit. Kontrolli küpsust puutikuga.
Kummuta valmis mannakook vormist välja ning lase jahtuda. Enne serveerimist sõelu koogile tuhksuhkrut.
Retsept on MillionMenu veebilehelt. Pildi tegi Martiina.
varsti hakkan kohe proovima ,loodan et tuleb hea..:P
Tegin seda kooki aastaid tagasi, vahepeal suutsin retsepti ära kaotada. Tänu nami-namile leidsin jälle. See on minu arvates üks lihtsamaid kooke, pealegi veel odav ja väga maitsev. Nüüd kirjutasin retsepti igaks juhuks ka endale välja, et oleks alati käepärast.
Kas tõesti tegid 240 kraadiga?
Moosiga oli täitsa hea:)
Hea kook, saab teha kui jahu otsas. Olen varieerinud nii ja naa. Hapukoore asemel kasutanud hapupiima, suurendasin või kogust - minu meelest ikka sama hea. Olen lisanud tainasse õunatükke või rosinaid - meie perele maitses.
Hakkasin mannakooki otsima, sest tegin kisselli ja hirmus tahtmine tuli selle magustoidu järele, mida sain kunagi aastaid tagasi laseaias. Nimelt see oli nagu kandiline mannakook (serveeritud kisselliga), aga see oli rohkem selline märg nagu jahtunud ja veidike tarretunud mannapuder. Ideid, kuidas midagi sellist teha?
Panin rosinaid ja sukaadi ka lisaks.
Töesti MAITSEV mannakook..
Tõeliselt hea, küpsetan keeksivormis ja keegi ei kahtlusta, et pole või ja suhkrurikas keeksitainas. Olen vahetanud hapukoore keefiri vastu ja ka super, või lisanud õunu-sokolaadi, peale mandleid. :) Hea lahendus ka siis, kui külaliste tulekuni 2 tundi ja poodi minna ei saa-viitsi, mannat ja keefiri ikka kodus on. :)
Väga hea kook jäi! Tegin ka keefiriga hapukoore asemel. Et oleks veidi erilisem, lisasin riivitud porgandit ja rosinaid, peale toorjuustuglasuur.
Polegi veel seda kooki kommenteerinud. Ülimaitsev! Kõik sõid ja kiitsid. Järgmisel päeval tuli uuesti teha. :)
Mõnus kook, sobis hapukama kirsimoosiga väga hästi. Tegin täisteramannaga, seega nii välimus kui maitse olid veidi karaskilaadsed (aga siiski oli väga hea!)
Küpsetasin seda kooki Soomes praktika lõpus, kuna seltskonda kuulus inimesi, kes ei saa süüa jahutooteid. </br>Kuna ei leidnud lähikauplusest laktoosivaba hapukoort (müüakse Smetana nime all), siis asendasin selle soomlaste nn hapukoore (kermaviili) ja kohupiimapasta seguga ;)</br> Nüüd läheb retsept soome keelde tõlkimisele ;)
Proovisin ka tatramannaga. Tuli välja küll, kuigi päris nii kaunilt paisunud mannane see kook ei tulnud kui nisumannaga. Mul oli üsna peene jahvatusega manna, olen näinud ka jämedamat ja sellega tahaks ka proovida. Aga kerkis, maitses hästi, isegi lapsed sõid. Rosinaid panin ka.
Maitsvad!
Mannakook
Selles lihtsas koogis on nisujahu asemel kasutatud mannat.