2-3 väiksemat värsket nuikapsast
1 väike varajane kapsas
punt noori rediseid ("French breakfast")
peotäis peterselli
0,5 sidruni mahl
mere- või kivisoola
Salatikaste:100 g majoneesi
2 tl või maitse järgi riivitud mädarõigast
0,25-0,5 tl värskelt jahvatatud musta pipart
Koori nuikapsad, siis lõika terava noaga või köögimandoliiniga õhukesteks viiludeks. Aseta viilud üksteise peale ja lõika õhukesteks tikkudeks.
Lõika peakapsas õhukesteks ribadeks.
Pane mõlemad kapsad sõelale, lisa umbes teelusikatäis mere- või kivisoola ja jäta 30 minutiks tõmbama. Siis loputa kergelt ja pigista kuivemaks.
Sega kastmeained kausis, lisa kuivemaks pigistatud nui- ja peakapsas.
Lõika redised pikuti neljaks. Haki petersell. Lisa kaussi.
Sega kõik komponendid omavahel. Serveeri.
Pille retsept ilmus ka ajakirjas Kodu & Aed (juuni 2020), pildi tegi Juta Kübarsepp.
Kapsasalat nui- ja peakapsast
Põnev köögiviljasalat.