Kapsasalat nui- ja peakapsast

Põnev köögiviljasalat.

Kogus
neljale
Valmistusviis
Segamine
Valmistusaeg
Käik
Lisand
Lisategevused

Koostisosad

2-3 väiksemat värsket nuikapsast

1 väike varajane kapsas

punt noori rediseid ("French breakfast")

peotäis peterselli

0,5 sidruni mahl

mere- või kivisoola

Salatikaste:

100 g majoneesi

2 tl või maitse järgi riivitud mädarõigast

0,25-0,5 tl värskelt jahvatatud musta pipart

Valmistamine

Koori nuikapsad, siis lõika terava noaga või köögimandoliiniga õhukesteks viiludeks. Aseta viilud üksteise peale ja lõika õhukesteks tikkudeks.

Lõika peakapsas õhukesteks ribadeks.

Pane mõlemad kapsad sõelale, lisa umbes teelusikatäis mere- või kivisoola ja jäta 30 minutiks tõmbama. Siis loputa kergelt ja pigista kuivemaks.

Sega kastmeained kausis, lisa kuivemaks pigistatud nui- ja peakapsas.

Lõika redised pikuti neljaks. Haki petersell. Lisa kaussi.

Sega kõik komponendid omavahel. Serveeri.

Loe veel:

Pille retsept ilmus ka ajakirjas Kodu & Aed (juuni 2020), pildi tegi Juta Kübarsepp.

LISA KOMMENTAAR

Pille
postitatud 29.07.2020 17:24

Lihtne ja maitsev, mõnus varasuvine salat.