Seakarbonaad sinihallitusjuustu ja õunakastmega

Õunakeedis annab sealihale mahlasust ja happesust, juust pikantsust.

Kogus
neljale
Valmistusviis
Praadimine
Valmistusaeg
Käik
Põhiroog
Lisategevused

Koostisosad

4 sea seljakarbonaadi lõiku

soola ja musta pipart

4-5 sl suhkruta õunakeedist või -kastet

100 g sinihallitusjuustu - Stilton, Danish blue vms

Valmistamine

Maitsesta sealihalõigud soola ja pipraga. Küpseta grillahjus 12-16 minutit, pööra lihalõike küpsetamise ajal üks kord. 

Lõika sinihallitusjuust viiludeks. Tõsta igale lihalõigule veidi õunakastet ning paar juustuviilu. Pane uuesti grillahju ning kuumuta, kuni juust on kergelt sulanud.

Serveeri kartulipudru ja mõne rohelise aedviljaga (nt spargelkapsas või porru).

Loe veel:

Retsept on BBC ajakirjast EasyCook (Autumn 2004, Pork with Stilton & Apple). Pildi tegi Nami-Nami toimetaja Kaare Sova.

LISA KOMMENTAAR

zoozi
postitatud 07.04.2010 22:49

Lihtne, kuid üsna huvitav roog. Maitses hea.

Pille
postitatud 05.07.2017 21:21

Zoozi saadetud foto:

Aire1
postitatud 25.01.2015 20:47

Tänaseks õhtusöögiks valmistasin seakarbonaadi sinihallitusjuustu ja õunakastmega. Kahju, et mul ei olnud haput õunapüreed, pisut magus sai aga sellegi poolest maitses hästi.