Kohupiima-tatratanguvorm

Kogus
Valmistusviis
Küpsetamine
Valmistusaeg
Käik
Dessert
Lisategevused

Koostisosad

4 dl rasvata piima või piima-vee segu

2 dl tatratangu

1 sl võid

250-300 g kohupiima

2 muna

2 sl hapukoort või maitsestamata jogurtit

2 sl suhkrut

soola

võid ja riivsaia

Valmistamine

Kuumuta vesi ja piim keemiseni. Lisa tatar ja hauta nõrgal kuumusel poolpehmeks. Lisa või ning sega pooljahtunud puder kohupiima, hapukoore, munade, suhkru ja soolaga.

Tõsta võitatud ja riivsaiaga ülepuistatud vormi, küpseta keskmise kuumusega ahjus pool tundi.

Retsept on ajalehest Terviseleht (aasta siis oli 2002), pildi tegi TSHEBURASHKA.

LISA KOMMENTAAR

Tsheburashka
postitatud 02.04.2013 11:37

Küpsetasin algul 175 kraadi juures ja poole tunni pärast oli kohupiim veel täiesti vedel. Tõstsin siis 200 peale ja kokku küpses ca 45-50 minutit. Et seda keskmist kuumust tuleks vist natuke täpsustada.