Pihlakaželee

Kõige parema pihlakaželee saab kergelt külmavõetud pihlakatest - vajadusel pane pestud marjad ööpäevaks sügavkülma. Kultuur- ehk aiapihlakamarjad on tumedamad ja magusamad kui metsa omad.

Pihlakaželee sobib nii lisandiks kui ka küpsetiste täidiseks.

Kogus
Valmistusviis
Keetmine/kuumutamine
Valmistusaeg
Käik
Dessert
Lisategevused

Koostisosad

1 kg puhastatud pihlakaid

5 dl vett

moosisuhkrut

2-3 sl konjakit või brändit soovi korral

Valmistamine

Pane puhastatud marjad ja vesi potti ning keeda tasasel tulel 30-40 minutit. Kurna segu läbi sõela. Kaalu mahl, siis pane tagasi potti. Lisa sama kogus moosisuhkrut ehk siis 100 g moosisuhkrut 1 dl mahla kohta. Keeda tasasel tulel 10-15 minutit.

Kui külmale taldrikule tilgutatud želee hangub, on see valmis (soovi korral lisa maitseks 2-3 sl brändit või konjakit).

Kalla pihlakaželee väikestesse kuumutatud purkidesse. Jahuta, sulge purgid ning säilita jahedas.

Loe veel:

Retsept on mugandatud Soome MTV3 "Makuja" saatest (Pihlajanmarjahyytelö), pildi tegi Nami-Nami kasutaja Marina. 

LISA KOMMENTAAR