Sinepi-lillkapsa-juustuvorm

Järjekordne lihtsalt valmistatav aedviljaroog, millele sinep lisab veidi särtsakust. Serveeri ahjuprae või kanaliha lisandina või omaette vegetaarroana

Kogus
neljale
Valmistusviis
Küpsetamine
Valmistusaeg
25 minutit
Käik
Põhiroog
Lisategevused

Koostisosad

1 suurem lillkapsas

2 dl 35% rõõska koort

2 sl teralist sinepit

150 g riivitud juustu (nt Saaremaa riivjuust)

soola ja musta pipart

hakitud maitserohelist

Valmistamine

Lõika lillkapsas õisikuteks. Pane soolaga maitsestatud keeva vette ning keeda 10 minutit, kuni lillkapsas on pehme. Nõruta hoolega ja tõsta ühekordse kihina ahjuvormi.

Sega väikeses kausis rõõsk koor, sinep ja enamus juustust, maitsesta soola-pipraga. Kui soovid, võid lisada hakitud maitserohelist (nt tilli). Kalla saadud segu vormi, puista peale ülejäänud riivjuust.

Küpseta 200kraadises ahjus kümmekond minutit, kuni juust on kuldne.

LISA KOMMENTAAR

Nipitiri
postitatud 05.07.2008 15:23

Arvatavasti teen ka edaspidi, teraline sinep sobis lillkapsa juurde väga hästi.

Liblikapyydja
postitatud 02.08.2008 10:50

Maitses imehästi. Isegi abikaasa, kes tavaliselt eelistab ikka midagi lihalist, tõstis 2 korda juurde :D

Heleen
postitatud 21.09.2008 21:07

Lihtsalt jumalik!

Dee
postitatud 04.11.2009 11:12

Just tahtsin ka öelda, et jumalik, aga Heleen juba võttis sõnad suust. :D Raudselt lemmisöökide hulgas, meil on peres lillkapsas au sees ja mees küsis juba, kas varsti teen uuesti. :) Sõime peatoiduna, midagi juurde ei teinudki, nii hea oli.

inxii
postitatud 04.11.2009 14:21

Kus kohast võiksin poest leida teralist sinepit ? Kas sinepite juurest või siis maitseainete juurest, seal oli mingi (sinepi terad nagu )? Või pärnus polegi kusagil,või milline see üldse välja näeb

Pille @ Nami-nami
postitatud 09.11.2009 15:52

Siin on mõeldud ikka valmis sinepit, milles terad ehk sinepiseemned sees on - leiad selle purgikese teiste sinepite juurest. Sinepiseemned on need, mida Sa maitseaineriiulis nägid :)

Berit
postitatud 04.01.2010 17:46

Ka mina kiidan, väga maitsev nii soojalt kui külmalt.

K.
postitatud 06.01.2010 20:22

Kas keegi on proovinud ka tavalise sinepiga(nt.Põltsamaa) või on see liiga kange/lahja?

netcat
postitatud 22.02.2010 15:35

NULLtavaline st. ebatavaliselt kange nn. vene sinep on päris kindlasti liiga kange. Aga ka Põltsamaa teeb mahedamat sinepit.

Mann
postitatud 17.02.2011 12:06

Üks ütlemata tore amps oli.

Piret1
postitatud 17.02.2011 12:07

Ma tegin ka mõni päev tagasi seda lillkapsast, oli tõesti hea talvisele kapsale, mõnusalt koorene:)

Madli
postitatud 08.08.2012 20:54

Panin tavalist dijoni sinepit umbes poolteist supilusikatäit ja mina küll eriti sinepi maitset ei tundnud. Seega peab teinekord ikka teralise seinepiga proovima. Aga muidu maitses küll ülihea, sõin ahjus küpsetatud forelli ja värske keedukartuli juurde.

Ilsu
postitatud 23.08.2012 13:20

See on hea, tehtud ja söödud mitmeid kordi:)

Vike
postitatud 23.08.2012 14:28

Kiidan ka, me lisasime veidi peekonit ka ja oi kui maitsev!

Maria E @ FB
postitatud 23.08.2012 21:23

sai proovitud ja IME HEA mmmm...!

Margit V @ FB
postitatud 24.08.2012 17:31

Väga hea tuli, sõin ka kala juurde.

Kairi K @ FB
postitatud 25.08.2012 18:07

Igavesti hea roog! Juurde lambaribi, ühiseks nimetajaks seesama sinep (lisaks mesi). Sööjad kiitsid ja panid südamele, et seda peaks varsti jälle tegema :)

Ene
postitatud 26.08.2012 15:28

väga hea vormiroog.

Triin
postitatud 26.08.2012 16:15

Lihtne, kiire ja väga maitsev! Kasutasin küll tavalist Dijoni sinepit.. panin tubli 2-3 suurt supilusikatäit, sest mulle väga maitsevad sinepised kastmed ja maitse oli väga hea ja mõnusalt sinepine. Raudselt läheb kordamisele!

Triinutraanu
postitatud 26.08.2012 16:59

Proovisin seda retsepti täna....väga väga maitsev tuli :-) kuna mul veel pisut kukeseeni oli, lisasin need ka. Sobivad siia ka suurepäraselt!

leila
postitatud 04.11.2012 12:32

Ülimõnus. Olen paari päevaga mitu korda seda juba teinud

Kristel
postitatud 24.01.2013 15:33

ülimõnus. Olen korduvalt teinud

Kristina
postitatud 04.08.2013 18:40

Lihtsaimast lihtsam ja täielik hõrgutis! Lisasin magusat kartulit ja porgandit. See jääb raudselt minu üheks lemmikuks, mida argipäevadel tegema hakkan.. Retsept on nii lihtne, et jääb kohe meelde.

Marju
postitatud 31.10.2013 13:00

Millist sinepit oleks siis kõige parem kasutada? Mõni nimi meie kaubandusvõrgus müüdavatest? Dijoni sinep on ju ka teraline?

Pille
postitatud 01.11.2013 14:07

Marju, mina kasutan Maille vanamoodsat Dijoni sinepit, see on tõesti teraline (Dijon l'ancienne; see tavaline e. moodne Dijon on sile). Maille on meil üsna laialdaselt saadaval.

keta
postitatud 01.11.2013 22:40

ei saanud aru- kas see roog pidigi ujuma koore sees?? ei muidu lillkapsas maitses.. aga kui on kirjas SEGA, siis segan ikka, mitte vahustan...

Pille
postitatud 02.11.2013 07:53

Keta, see väike pakk koort, sinep ja juust tuleb omavahel segada ja eelnevalt keedetud lillkapsaõisikutele peale valada. Just segada, mitte vahustada. Ahjus segunevad-küpsevad need kolm komponenti (rõõsk koor, juust, sinep) mõnusaks sinepimaitseliseks kastmeks, mida siis koos lillkapsaga süüa.

keta
postitatud 01.12.2013 00:01

tegin teist korda, tuli ilusti välja, panin brokkolit ja aeduba ka sisse, sulajuustu ka kastme sisse, ja veel küüslauku. maitseroheline oli mul porru. väga maitsev tuli. Kasutasin teralist sipepit- mitte pasta taolist,aga just teralist nagu terapipar

Hexy
postitatud 11.04.2015 09:03

Kasutasin Dijoni sinepit ja järgmine kord panen seda rohkem, sest väga sinepimaitset ei tundunud.

Sandra
postitatud 11.09.2015 22:26

Väga maitsev söök! Tegin maheda sinepiga ja meeldis nii :)

6k0l00g
postitatud 11.11.2015 14:48

olin kahevahel, kas teha seda retsepti või siis lillkapsa-hakklihavormi, aga see tundub lihtsalt jumalik!

Lumehelbeke
postitatud 09.01.2016 21:31

Mina tegin rasvase piimaga, sest koort parasjagu polnud. Kõigile maitses!

Mia
postitatud 10.07.2016 13:44

Kuna taas eesti lillkapsas soodsa hinnaga saadaval, proovisin retsepti esmakordselt. Tegin siiski ilma semmneteta Bornieri firma dijoni sinepiga ning kuna ma väga sinepit armastan lisasin seda julgelt 4 sl, koort lisasin umbes 3/4 pakist. Lillkapsas tuleb ikka korralikult nõrutada, et kastme alla vesi ei tekiks. Küpsetasin 20 min. Suurepärane tulemus! Sõi isegi mu teismeline poeg, kes muidu üsna valiv toidu suhtes!

Kadi
postitatud 08.01.2017 22:04

Väga maitsev sai! Kuna Prismas tavalist lillkapsast ei olnud, siis ostsin külmutatud ühekotikese ja panin supilusika täie dijoni sinepit. Kindlasti läheb kordamisele!

Lea Saarela
postitatud 02.02.2017 10:49

Minu ammune lemmik! Lihtne, kiire ja alati erinev - fantaasiat lisades!

Katrin Katrin
postitatud 21.03.2017 11:03

Olen teinud, väga maitsev ja teistsugune õhtusöök :)