1 suurem lillkapsas
2 dl 35% rõõska koort
2 sl teralist sinepit
150 g riivitud juustu (nt Saaremaa riivjuust)
soola ja musta pipart
hakitud maitserohelist
Lõika lillkapsas õisikuteks. Pane soolaga maitsestatud keeva vette ning keeda 10 minutit, kuni lillkapsas on pehme. Nõruta hoolega ja tõsta ühekordse kihina ahjuvormi.
Sega väikeses kausis rõõsk koor, sinep ja enamus juustust, maitsesta soola-pipraga. Kui soovid, võid lisada hakitud maitserohelist (nt tilli). Kalla saadud segu vormi, puista peale ülejäänud riivjuust.
Küpseta 200kraadises ahjus kümmekond minutit, kuni juust on kuldne.
Arvatavasti teen ka edaspidi, teraline sinep sobis lillkapsa juurde väga hästi.
Maitses imehästi. Isegi abikaasa, kes tavaliselt eelistab ikka midagi lihalist, tõstis 2 korda juurde :D
Lihtsalt jumalik!
Just tahtsin ka öelda, et jumalik, aga Heleen juba võttis sõnad suust. :D Raudselt lemmisöökide hulgas, meil on peres lillkapsas au sees ja mees küsis juba, kas varsti teen uuesti. :) Sõime peatoiduna, midagi juurde ei teinudki, nii hea oli.
Kus kohast võiksin poest leida teralist sinepit ? Kas sinepite juurest või siis maitseainete juurest, seal oli mingi (sinepi terad nagu )? Või pärnus polegi kusagil,või milline see üldse välja näeb
Siin on mõeldud ikka valmis sinepit, milles terad ehk sinepiseemned sees on - leiad selle purgikese teiste sinepite juurest. Sinepiseemned on need, mida Sa maitseaineriiulis nägid :)
Ka mina kiidan, väga maitsev nii soojalt kui külmalt.
Kas keegi on proovinud ka tavalise sinepiga(nt.Põltsamaa) või on see liiga kange/lahja?
NULLtavaline st. ebatavaliselt kange nn. vene sinep on päris kindlasti liiga kange. Aga ka Põltsamaa teeb mahedamat sinepit.
Üks ütlemata tore amps oli.
Ma tegin ka mõni päev tagasi seda lillkapsast, oli tõesti hea talvisele kapsale, mõnusalt koorene:)
Panin tavalist dijoni sinepit umbes poolteist supilusikatäit ja mina küll eriti sinepi maitset ei tundnud. Seega peab teinekord ikka teralise seinepiga proovima. Aga muidu maitses küll ülihea, sõin ahjus küpsetatud forelli ja värske keedukartuli juurde.
See on hea, tehtud ja söödud mitmeid kordi:)
Kiidan ka, me lisasime veidi peekonit ka ja oi kui maitsev!
sai proovitud ja IME HEA mmmm...!
Väga hea tuli, sõin ka kala juurde.
Igavesti hea roog! Juurde lambaribi, ühiseks nimetajaks seesama sinep (lisaks mesi). Sööjad kiitsid ja panid südamele, et seda peaks varsti jälle tegema :)
väga hea vormiroog.
Lihtne, kiire ja väga maitsev! Kasutasin küll tavalist Dijoni sinepit.. panin tubli 2-3 suurt supilusikatäit, sest mulle väga maitsevad sinepised kastmed ja maitse oli väga hea ja mõnusalt sinepine. Raudselt läheb kordamisele!
Proovisin seda retsepti täna....väga väga maitsev tuli :-) kuna mul veel pisut kukeseeni oli, lisasin need ka. Sobivad siia ka suurepäraselt!
Ülimõnus. Olen paari päevaga mitu korda seda juba teinud
ülimõnus. Olen korduvalt teinud
Lihtsaimast lihtsam ja täielik hõrgutis! Lisasin magusat kartulit ja porgandit. See jääb raudselt minu üheks lemmikuks, mida argipäevadel tegema hakkan.. Retsept on nii lihtne, et jääb kohe meelde.
Millist sinepit oleks siis kõige parem kasutada? Mõni nimi meie kaubandusvõrgus müüdavatest? Dijoni sinep on ju ka teraline?
Marju, mina kasutan Maille vanamoodsat Dijoni sinepit, see on tõesti teraline (Dijon l'ancienne; see tavaline e. moodne Dijon on sile). Maille on meil üsna laialdaselt saadaval.
ei saanud aru- kas see roog pidigi ujuma koore sees?? ei muidu lillkapsas maitses.. aga kui on kirjas SEGA, siis segan ikka, mitte vahustan...
Keta, see väike pakk koort, sinep ja juust tuleb omavahel segada ja eelnevalt keedetud lillkapsaõisikutele peale valada. Just segada, mitte vahustada. Ahjus segunevad-küpsevad need kolm komponenti (rõõsk koor, juust, sinep) mõnusaks sinepimaitseliseks kastmeks, mida siis koos lillkapsaga süüa.
tegin teist korda, tuli ilusti välja, panin brokkolit ja aeduba ka sisse, sulajuustu ka kastme sisse, ja veel küüslauku. maitseroheline oli mul porru. väga maitsev tuli. Kasutasin teralist sipepit- mitte pasta taolist,aga just teralist nagu terapipar
Kasutasin Dijoni sinepit ja järgmine kord panen seda rohkem, sest väga sinepimaitset ei tundunud.
Väga maitsev söök! Tegin maheda sinepiga ja meeldis nii :)
olin kahevahel, kas teha seda retsepti või siis lillkapsa-hakklihavormi, aga see tundub lihtsalt jumalik!
Mina tegin rasvase piimaga, sest koort parasjagu polnud. Kõigile maitses!
Kuna taas eesti lillkapsas soodsa hinnaga saadaval, proovisin retsepti esmakordselt. Tegin siiski ilma semmneteta Bornieri firma dijoni sinepiga ning kuna ma väga sinepit armastan lisasin seda julgelt 4 sl, koort lisasin umbes 3/4 pakist. Lillkapsas tuleb ikka korralikult nõrutada, et kastme alla vesi ei tekiks. Küpsetasin 20 min. Suurepärane tulemus! Sõi isegi mu teismeline poeg, kes muidu üsna valiv toidu suhtes!
Väga maitsev sai! Kuna Prismas tavalist lillkapsast ei olnud, siis ostsin külmutatud ühekotikese ja panin supilusika täie dijoni sinepit. Kindlasti läheb kordamisele!
Minu ammune lemmik! Lihtne, kiire ja alati erinev - fantaasiat lisades!
Olen teinud, väga maitsev ja teistsugune õhtusöök :)
Sinepi-lillkapsa-juustuvorm
Järjekordne lihtsalt valmistatav aedviljaroog, millele sinep lisab veidi särtsakust. Serveeri ahjuprae või kanaliha lisandina või omaette vegetaarroana