Loputa maasikad sõelal ning eemalda lehetupsud. Pane maasikad ning suhkur köögikombaini ning püreesta. Lisa vähehaaval palsamäädikas ning püreesta täiesti ühtlaseks.
Klopi rõõsk koor külmas kausis pehmeks vahuks. Sega juurde maasikapüree ning kalla saadud segu kaanega külmetuskaussi. Pane kaheks tunniks sügavkülma.
Kui jäätis hakkab servadest jäätuma, siis sega mikseriga hoolega kiiresti läbi ning pane kohe uuesti sügavkülma kaheks tunniks.
Jätka segu külmutamist ja mikserdamist iga 2 tunni tagant, kuni saad ühtlaselt paksu jääkristalse segu. Siis pane veel paariks tunniks sügavkülma.
NB! Jäätisemasina olemasolu korral pane segu masinasse ning jätka vastavalt tootja instruktsioonidele.
Maasikajäätis palsamiäädikaga
Palsamäädikaga maitsestatud Itaalia-hõnguline maasikajäätis armastatud briti koka Nigel Slateri repertuaarist.