300 g võiga lehttainast
100 g suhkrut
2 sl maisitärklist
2 dl 35% rõõska koort
1 tl vanillisuhkrut või -ekstrakti
1 dl piima
Peale:Valmista kreem: sega paksupõhjalises potis suhkur ja maisitärklis. Klopi juurde munakollased, nii et munad ja suhkur seguneksid. Nüüd klopi vähehaaval juurde rõõsk koor ja piim - peaksid saama üsna ühtlase segu.
Tõsta pott keskmisele tulele ning kuumuta pidevalt vispliga segades keemiseni. Siis tõsta pott kohe tulelt ja lase veidi jahtuda (vajadusel kata pott kaanega ja säilita külmkapis).
Rulli lehttainas veidi õhemaks, siis keera pikemast küljest tugevasti rulli. Lõika saadud "torust" umbes 1 cm viilud - kokku 12 tükki.
Vooderda võitatud muffinivormid nende ketastega järgmiselt: aseta iga vormi keskele tainatükk, suru tainas pöidlaga tugevasti vastu põhja ja siis ettevaatlikult surudes "kleebi" tainas vormi, nii et põhjad ja küljed oleksid kaetud. Tõsta igasse vormi lusikatäis-kaks kreemi (klõpsa fotol!).
Küpseta 225kraadises ahjus u 15 minutit, kuni tainas on kerkinud ja kuldne ning täidis on pealt veidi pruunistunud.
Serveeri veidi jahtunult, peale sõelu kaneeli.
Super head koogid! Ühest muffinipannitäiest jäi 4-liikmelisele perele väheks :-) Minul on plaan neid õige varsti uuesti teha ja sel korral siis juba topeltkogus. Julgen soovitada just neile, kes koogu juures hindavad kõrgelt just magusust, sest täidis on vägagi magus. Kuna valmistamine on imelihtne siis altminemise võimalus on väike.
Tulid head ja kenad. Aga mul on tunne, et nt vaarikakaste võiks sinna juurde ka kenasti sobida, muidu nagu üle paari korraga ei söö (mitte et peaks, aga hirmus isu on, aga midagi hapukat tahaks juurde).
Tegin Grangeri retsepti järgi (põhimõtteliselt sama retsept mis siin, ainult vee asemel on piim), jäid samasugused nagu Pille fotol, aga see pole ikka päris õige retsept vist. Olid maitsvad, aga mitte päris sama maitse ja tekstuuriga nagu originaalis.
Väga head koogid, täidis on super! Said külalistelt palju kiitust. Proovin kindlasti veel ja mõnda teist sorti lehttaignaga, seekord oli Maahärra lehttaigen ja kohati jäi ikka nätskeks. Pole originaale kunagi saanud, aga kui kuskil märkan, proovin neid ka kindlasti!
Maitsesin Portugalis originaal-koogikesi pasteis de Belem'e. Suurepärased! Proovisin seejärel seda retsepti - ei tulnud küll nii hõrgud kui sealsed, kuid siiski väga väga head. Soovitan soojalt kõigil proovida.
Need olid minu lemmikud Assooridel!
Väga lihtsad ja maitsvad koogikesed :)
Mina sain proovida originaale, otse Lissabonist, väga maitsvad! Esimesel võimalusel katsetan selle retsepti ise ka läbi. Nami-Nami on ikka mõnus koht, kõik on siin olemas!
Väga head tulid, krõbe ja õhuke põhi. Kreem oli pisut liiga magus, võib vabalt vähendada 80 grammini. Portugalis pole neis söönus, kas sealsed on ka väga magusad?
On küll, magusamadki, aga eks suhkrut võib vähem panna küll.
Olles küll elanud Portugalis pikka aega, polnud ma kunagi pasteis de natasid siiski ise viitsinud teha (noh ja maksavad nad ka seal nii vähe). Täna tuli suur igatsus. </br> Ise lehttaigent teha ei viitsinud, ostsin Eesti Pagari (või) lehttaigna, käras päris kenasti. Kiire ja kerge teha, tulemus suurepärane. Ka kõige magusalembesemad kriitikud kodus õhkasid rõõmust. Läheb peagi uuesti tegemisele, ilsmelgelt. Peaks vist ühe muhvinivormi juurdegi ostma, et ühe raksuga rohkem teha...;) </br>Kiitus!</br>
Eesti pagaril ei ole kohe kindlasti võiga lehttaigent kunagi olnud.
Pärmi-lehttaignaga tulevad ülihead ja krõbedad, üldsegi mitte saiased, sest see on meil ainuke saadaolev võiga taigen!
Pastéis de Nata - portugali kreemikoogid
Kuulus portugali kreemikoogike. Parimaks peetakse Belemis valmistatavaid Pastéis de Belem koogikesi, aga ka kodus saab neid üsna edukalt küpsetada.