Kohvimusi tort

Itaallaste tiramisust inspireeritud kohvi- ja piparkoogimaitseline tort.

Kogus
Valmistusviis
Segamine
Valmistusaeg
Käik
Dessert
Lisategevused

Koostisosad

10-15 piparkooki

2 sl suhkruga maitsestatud kohvi

1 sl konjakit

Täidis:

2 dl kanget kohvi

1.25 dl suhkrut

3 lehte želatiini

170-200 g maitsestamata toorjuustu

1-2 sl konjakit

2 dl 35% rõõska koort

Kaunistuseks:

1-2 sl kakaopulbrit

Valmistamine

Peenesta piparkoogid ning jaota saadud puru madala tordivormi põhjale. Niisuta suhkru ja konjakiga maitsestatud kohviga.
Keeda kohvist ja suhkrust magus leem. Leota želatiinilehti esmalt külmas vees, siis suru kuivaks ning lahusta kuumas kohvis. Jahuta.
Klopi toorjuust nõtkeks vahuks, lisa tarretuma hakkav kohvileem ja vahustatud koor.
Kalla täidis piparkoogipurupõhjale ning pane paariks tunniks külmkappi.
Enne serveerimist sõelu tordile kakaopulbrit.

Soome Meira Oy retsept (Kahvimisu). Pildi tegi KOKKAMAS95

LISA KOMMENTAAR

maxine
postitatud 11.02.2007 21:25

Taevalik maitse! kui kasutada 26 diam vormi, siis peab tegema 13-14 küpsisega. Digestive oli super. Toorjuustu läks kaks 200 gr karpi ja 5 lehte zelatiini.

Kokkamas95
postitatud 06.03.2013 21:14

Hästi pehme kohvi-ja konjakimaitseline kook, mis lausa sulab suus. Kuna põhi on niiske ja üsna kleepuv, siis on veidi raske ilusaid tükke serveerida.