500 g nisujahu
3 dl piima
25 g pärmi
70 g suhkrut
2 tl vanillisuhkrut
5 muna
150 g võid
Kate:1 kg magusaid kirsse
50 g mandlilaaste
4 sl suhkrut
Vala jahu kaussi, suru keskele auk.
Soojenda pool piimast ning lahusta selles pärm ning 2 tl suhkrut. Vala jahu hulka ning sega. Lase 15 minutit soojas kohas kerkida.
Lisa ülejänud piim, suhkur, vanillsuhkur, munad ja pehme või. Sõtku ühtlaseks tainaks ja lase 30 minutit soojas kerkida.
Kuumuta ahi 200 kraadini.
Vooderda ahjuplaat küpsetuspaberiga. Laota tainas ahjuplaadile ning silu ühtlaseks. Lase veel 15 minutit kerkida.
Pese ja puhasta kirsid kividest. Suru kergelt taina sisse. Puista peale mandlilaastud ning küpseta 25 minutit.
Lahusta suhkur 4 sl kuumas vees ning vala siirup koogile. Küpseta seejärel veel 10 minutit.
Retsept on Saksa ajakirjast Lisa extra (2/2000, Hefe-Kirsch-Schnitten)
Kirsikook
Pärmitainast plaadikook kirsi-mandlikattega.