Grillitud tšilline seakarree maapähklikastmega

Vürtsikas tšilli-sojamarinaadis maitsestatud ja seejärel grillitud seakarree suvisele aiapeole.

Kogus
Valmistusviis
Grillimine
Valmistusaeg
Käik
Põhiroog
Lisategevused

Koostisosad

4 viilu sealiha (500 g seakarree)

1 tk punast tšillikauna

1 dl hiina sojakastet

1 tk küüs küüslauku

soola

musta pipart

Maapähklikaste:

1 dl soolaseid maapähkleid (arahhis)

2 dl maitsestamata jogurtit

2 sl riivitud värsket ingverijuurt

1 tl sambal-oelek kastet

soola

Valmistamine

Eemalda tšillikaunalt seemned. Haki tšillikaun ja sega sojakastme ja purustatud küüslauguga. Pane seakarree marinaadi sisse ning lase umbes 2 tundi maitsestuda.
Haki maapähklid peenelt. Sega maapähklid, jogurt, ingver, sambal oelek ja sool. (Siiamaani võib roa varem ette valmistada).
Grilli sealiha umbes 3 minutit mõlemalt poolt.
Maitsesta soola ja pipraga ning serveeri maapähklikastme ja grillitud aedviljadega.
LISA KOMMENTAAR

Üllekas
postitatud 01.09.2012 10:59

Grillitud tšilline seakarree meeldis meile ka. Kastme võlu ei avastanud ja seepärast seda hiljem enam teinud ei ole, kuigi liha oleme samasse marinaadi pannud küll.