Koostisosad

1.3 kg terve luts

1-2 sl sidrunimahla

1 tl soola

musta või valget pipart

4-6 viilu Parma sinki (Prosciutto di Parma/Prosciutto crudo)

Valmistamine

Puhasta kala: kalla kala üle keeva veega ja pühi tume kiht köögipaberiga ära. Tõsta luts lauale, kõht ülalpool. Lõika kääridega kõht lahti, eemalda sisikond. Pane maks (ja kalamari) kõrvale ning loputa kala hoolega.

Patsuta loputatud lutsukala puhtaks ning tõsta küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile. Tee kala pinnale paar sisselõiget. Maitsesta sidrunimahla, soola ja pipraga.

Haki osa Parma singist ning pane sink (koos lutsumaksaga) kõhuõõnsusesse. Keera kala kõhuli ning laota singiviilud ristipidi kalale.

Küpseta 180kraadises ahjus 30-40 minutit.

Serveeri ahjus küpsetatud kartulilohkude ning porrukastmega.

Retsept on pärit soomlaste Finfood veebilehelt (Uunimade ja purjokastike)

LISA KOMMENTAAR

liis
postitatud 16.12.2007 17:30

superhea kala tuli tänud