Pohlamarmelaad loorberi ja meega

Paku seda põnevat "küpsetatud" pohlamarmelaadi juustu ja juuretisesaia kõrvale. Säilib jahedas umbes 1 aasta.

Kogus
Valmistusviis
Keetmine/kuumutamine
Valmistusaeg
Käik
Dessert
Lisategevused

Koostisosad

1 kg pohli

10 loorberilehte

2 dl punase veini äädikat

1,5 dl mett

600 g (toor-roo) suhkrut

Valmistamine

Kuumuta ahi 100 C.

Loputa ja puhasta pohlad. Kalla sügavasse ahjuvormi, lisa loorberilehed. Kalla peale veiniäädikas, mesi ja suhkur. 

Tõsta ahjuvorm 100-kraadisesse ahju ning lase 6-8 tundi "küpseda". Sega aeg-ajalt. 

Eemalda loorberilehed. Püreesta pohlamarmelaadisegu saumikseriga. Kalla marmelaad steriliseeritud purkidesse. Kaaneta ning tõsta veel tunniks ajaks 100-kraadisesse ahju. 

Lase jahtuda, säilita külmkapis. 

Loe veel:

Retsept on mugandatud soomekeelsest raamatust "Vastapoimittua" (autorid Ulla Karlström, Cecilia Lundin, Anna Sjögren; 2016)

LISA KOMMENTAAR