Kuumuta õunamahl, lisa kaneelikoor ja kooritud ingverijuurejupp, soovi korral ka tähtaniis. Lase joogil umbes veerand tundi kaane all hästi vaikselt tõmmata ja maitsestuda.
Kurna jook läbi sõela ja kuumuta uuesti. Kui soovid magusamat jooki, siis võid lisada veidi mett või fariinisuhkrut.
NB! Kui soovid, siis võid joogi termosesse panna ja nt talvisele piknikule kaasa võtta. Termose eelnev kuumutamine hoiab joogi kauem kuuma. Selleks kalla termosesse keev vesi ja lase 5 minutit seista. Siis kalla vesi minema ja lisa kuum jook.
Serveerisime seda jooki perekondlikul suurel jõulupeol. Mahlaks oli sel korral koduaia õunamahl - hapukad õunad olid olnud, lisasime joogile suhkrut ka.
Minule endiselt väga meeldis :)
Kuum õunajook
Hea vaheldus hõõgveinile või tavalisele teele külmal talveõhtul. Suured ingverisõbrad võivad ingverikogust suurendada.